Stiri externe

Legea care interzice finanțarea din străinătate a moscheilor de pe teritoriul Elveției a trecut de prima Cameră

Camera inferioară a parlamentului elvețian a aprobat cu 94 de voturi pentru și 89 împotrivă ca finanțarea din străinătate a moscheilor de pe teritoriul Elveției să fie interzisă.

Moscheile nu vor mai putea primi fonduri din străinătate. Moscheile vor fi obligate să declare sursa veniturilor și în ce scop vor fi folosiți banii. Imamii vor fi obligați să predice în limba oficială din zona unde este ridicată moscheea: franceză, germană sau italiană.

Legea merge la Senat. Opozanții legii și chiar guvernul elvețian susțin că legea este discriminatorie pentru musulmani și că îi plasează pe toți musulmanii sub suspiciune, libertatea de folosire a limbii materne aplicându-se altor credințe.

Legea a fost inițiată pentru a limita finanțarea de către Arabia Saudită și Qatar, două țări darnice cu ridicarea de moschei pe teritoriile occidentale.

Arabia Saudită este bine cunoscută pentru finanțarea celor mai radicale moschei din Europa. Un exemplu este finanțarea moscheii din Finsbury Park din Londra, renumită pentru legăturile sale cu partea cea mai radicală a Islamului.

Și în Spania, Arabia Saudită a finanțat mai multe moschei, urmând să construiască una și în Insulele Canare.

Sursa: www.curentul.info

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 31

Close