Educatie

Lectiile despre sexualitate ar putea fi introduse inca de la gradinita.

Mai multe ONG-uri vor sa dea Ministerul Educatiei in judecata, pentru a introduce in scoli, ca materie obligatorie, educatia pentru sanatate anunta stirileprotv.

La acest curs, spun voluntarii, copiii trebuie sa afle din timp despre contraceptie si boli cu transmitere sexuala. Doar asa poate fi redus numarul minorelor care devin mame.

Educatia pentru sanatate e un curs optional, care poate fi introdus in programa daca vor scolile. ONG-urile spun insa ca lectiile despre sexualitate ar trebui introduse inca de la gradinita, asa cum se intampla in tarile occidentale.

Carmen Suraianu, director executiv SECS: “Ar trebui sa invete denumirea stiintifica a organelor genitale, despre igiena, despre diferentele de gen, in functie de baza despre cum vin copii pe lume.”

educatie sexuala

In prezent, mai putin de 10 la suta dintre copii invata la scoala despre aceste lucruri. Si nu au nici manuale autorizate.

La momentul actual, pe piata sunt cel putin 16 manuale de educatie pentru sanatate, insa niciunul nu este avizat de Ministerul Educatiei. Reprezentantii ONG-urilor care sustin educatia pentru sanatate spun ca informatiile din ele sunt gresite sau incomplete.

Gabriel Brumariu, coordonator manuale: “La clasele mici nu sunt prezentate organele sexuale, nu se discuta despre ele si despre igiena lor. La clasele mai mari sunt cateva capitole despre sexualitate, dar sunt partitnitoare.”

Si Ministerul Sanatatii sustine cererea ONG-urilor.

Oana Grigore, purtator de cuvant: “Este foarte important ca in scoli sa se discute despre masuri de igiena despre bolile transmisibile chiar si despre modul de reproducere.”

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 74

Close