PersecutiiStiri externe

Kenya – Profesor creștin ucis în noapte într-un atac al grupării Al-Shabaab

În 16 februarie, militanți Al-Shabaab au ucis trei creștini într-un atac comis într-o școală primară din satul Qarsa, nord-estul Kenyei. Bărbați înarmați au forțat intrarea și au pătruns în complexul de clădiri al școlii. Doi profesori creștini, Kevin Shari și Seth Oluoch Odada, au fost împușcați mortal. Soția lui Seth, Caroline, a fost și ea  ucisă cu brutalitate – surse locale au relatat că „era aproape decapitată”. Cuplul era proaspăt căsătorit.

Al-Shabaab a vizat în mod repetat profesorii creștini. Potrivit surselor locale, astfel de atacuri fac parte dintr-un efort deliberat de reducere a frecventării școlii, ceea ce crește vulnerabilitatea copiilor la recrutarea de către grupările islamiste cu baze militare în Somalia. Al-Shabaab este cunoscut că se folosește în mare măsură de copii soldați și s-au raportat recrutări și în rândul unor copii de nouă ani.

O persoană de contact a spus Fondului Barnaba: „Din nou, postul Paștelui a început pentru noi cu o mare dramă, durere și agonie din cauza crudității actelor săvârșite de Al-Shabaab… oamenii, în special creștinii, trăiesc în teroare.”

Înălțați rugăciuni pentru frații și surorile creștine care se confruntă cu atacurile grupării Al-Shabaab în nord-estul Kenyei. Rugați-vă mai ales pentru familiile lui Kevin, Seth și Caroline ca ei să cunoască mângâierea lui Cristos în mijlocul necazurilor (2 Corinteni 1:4). Rugați-vă ca, în ciuda amenințărilor cu atacuri, creștinii să nădăjduiască în Domnul ca ajutor și scut (Psalmul 33:20), iar autoritățile kenyene să ia măsuri pentru a proteja instituțiile de învățământ izolate și vulnerabile.

Fondul Barnabas

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 63 =

Close