PersecutiiStiri externe

KENYA – JIHADIȘTI AL SHABAAB OPRESC UN AUTOBUZ KENYAN ȘI UCID CREȘTINI STRĂINI

În 14 septembrie, teroriști Al-Shabaab au ucis doi creștini kenyeni care călătoreau cu autobuzul, după ce aceștia au refuzat să recite crezul islamic, shahada.

Teroriștii au oprit un autobuz care călătorea spre orașul Garissa, au luat deoparte trei pasageri străini (presupuși a fi nemusulmani) și le-au cerut să recite versete din Coran, precum și crezul islamic shahada. Recitarea shahadei este considerată convertire la islam.

Doi pasageri care au refuzat, un băiat numit Iosua, care îl asista pe șoferul de autobuz, și un muncitor din orașul Masalani au fost legați și uciși.

În 2014, 28 de creștini care călătoreau cu autobuzul spre regiunea Mandera, nord-estul Kenyei, au fost luați deoparte și uciși de jihadiști Al Shabaab. La fel ca în acest atac recent, pasagerii considerați a fi nemusulmani au fost obligați să recită shahada.

Populația Kenyei este în jur de 80% creștină și 10% musulmană. Cea mai mare parte a populației musulmane a țării, dintre care mulți sunt somalezi, trăiește în nord-estul țării. Gruparea teroristă de origine somaleză Al Shabaab a vizat în mod repetat creștinii kenyeni.

Rugați-vă ca Domnul Isus să șteargă lacrimile familiilor care plâng moartea celor doi creștini kenyeni martiri și cei rămași în urmă să fie mângâiați de promisiunea că El va pune capăt tuturor suferințelor (Apocalipsa 21:4). Rugați-vă ca Domnul, care pune capăt războaielor, (Psalmul 46:9) să oprească această campanie de teroare a grupării Al-Shabaab împotriva creștinilor din Kenya.

Citește și:  Decizia ce a nemultumit o natiune de 240 de milioane de oameni. Fustele mini, interzise in Indonezia
Fondul Barnabas

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close