PersecutiiStiri externe

Kenya – biserică atacată de tineri musulmani după arestarea unui lider religios islamic

O biserică din Marsabit, nordul Kenyei, a fost atacată de tineri musulmani sâmbătă, 13 ianuarie, după ce Poliția a arestat un lider islamic acuzat de recrutarea tinerilor pentru a se alătura grupării teroriste somaleze Al Shabaab,scrie Fondul Barnabas.

Tinerii musulmani, probabil ucenici ai liderului amintit, au atacat sediul unei bănci, iar apoi o biserică, spărgând geamuri și distrugând mobilier. Paznicul bisericii a fost atacat și el. În duminica de după atac, Poliția a trimis ofițeri înarmați în fața bisericilor din Marsabit, în timp ce multe faceri și magazine au rămas închise.

Din punct de vedere istoric, musulmanii kenyeni, care reprezintă 10% din populație și trăiesc mai ales în zonele de nord-est și de coastă ale țării, au trăit în pace cu majoritatea creștină. Cu toate acestea, în ultimii ani, atacurile teroriste multiple lansate de gruparea islamistă Al Shabaab au sporit tensiunile. Al Shabaab a țintit în mod deliberat creștini în raiduri asupra satelor din nordul Kenyei; într-un atac din septembrie 2017, nouă creștini au fost decapitați.

Rugați-vă pentru comunitatea creștină din Marsabit, că ei să vegheze și să rămână tari în credință (1 Corinteni 16:13) în fața violenței islamice. Cereți, de asemenea, ca Domnul să binecuvânteze regiunea cu ploi și o recoltă bogată în 2018 – Marsabit a fost puternic lovit de recenta secetă din Africa de est; prin Proiectul Iosif, Fondul Barnabas a oferit ajutor alimentar la mii de creștini înfometați.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close