Stiri externe

Justiția franceză decide dărâmarea unui monument pentru că are o cruce. Încalcă regulile privind suprimarea simbolurilor religioase

Această hotărâre a fost dată de instanța din Rennes, Franța. Monumentul, dominat de o cruce mare, ar încălca regulile privind suprimarea simbolurilor religioase. O decizie de guvernământ a arătat ieri că Franța rămâne expusă accesului febril la secularismul administrativ.

La nouă ani de de când a fost instalată în orașul Bretania Ploermel de un grup mare sculptural dedicat Sfântului Ioan Paul al II-lea , Curtea Administrativă din Rennes a răspuns pozitiv la cerere. Conform Forumului administrativ, s-a decis că întreaga operă (statuie, arcadă, cruce) din piața localității nu este compatibilă cu Constituția și cu legea de separare dintre Biserică și Stat, deoarece este vorba despre o operă prea „relevantă”.

Înaltă de 8 metri și acoperită de o arcadă peste care e așezată o cruce, întreaga operă concepută de sculptorul de origine georgiană, ar fi trebuit să fie îndepărtată în termen de 6 luni. Judecătorii au declarat că sentința „implică în mod necesar ca monumentul dedicat Sfântului Pontif, în forma în care este instalat la Ploermel, să fie retras”.

Doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv. O catastrofă cu 64 de morți, cauze rămase învăluite în mister și niciun vinovat

Jurnaliştii spun că totul s-a decis pe fondul „atmosferei supraîncălzite”, după atacurile de la Paris şi pentru a nu supăra mai tare o parte a minorităţilor din Franţa se preferă astfel de decizii care timit spre moderaţie în ceea ce priveşte religia bătrânei Europe, titrează avenire.it.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 79

Close