ONG-urile vor fi blocate toată vara, nu vor avea voie să intre în porturile italiene. Bărcile de salvare ale ONG-urilor care transportă migranții nu vor avea voie să intre în Italia, a spus ministrul italian de Interne, Matteo Salvini. 

Într-un interviu dat aseară, liderul Partidului Ligii, a spus: „porturile vor fi închise toată vara” pentru ONG-urile care transportă migranții, iar interdicția ar include şi „furnizarea combustibilului” pentru navele lor.

Într-un post pe Facebook marcat #closetheports, Salvini a scris „Opriți mafia traficului de persoane: cu cât se va reduce traficul de migranţi cu atât mai puțini.

Declarația sa a venit la câteva ore după summit-ul UE privind imigrația, la Bruxelles, unde liderii au convenit să deschidă centre de control pentru migranții care se îndreaptă spre Europa. Acolo, președintele Consiliului European a cerut ONG-urilor să oprească subminarea eforturilor locale depuse în Libia pentru a salva migranții și de a fi duşi pe coasta Africii de Nord. „Am trimis un mesaj clar tuturor navelor, inclusiv celor ale ONG-urilor care operează în Marea Mediterană, că trebuie să respecte legea și să nu împiedice exploatarea pavilionului libian de coastă”, a spus Donald Tusk, potrivit euronews.

Italia a refuzat încă o barcă de salvare a migranților vineri, este al treilea refuz în această lună. Salvini a justificat refuzul navei pe motiv că era un pericol pentru ordinea publică. Nava era condusă de organizația spaniolă „Proactiva Open Arms”.

NapocaNews

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload