Stiri externe

Israelul taie banii pentru ONU ca represalii

Israelul a anuntat ca nu va mai plati Organizatiei Natiunilor Unite circa 6 milioane de dolari, anul acesta, in semn de protest dupa o rezolutie istorica adoptata luna trecuta impotriva sa.In decembrie, Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a aprobat o rezolutie prin care se solicita liderilor israelieni sa puna capat construirii ilegale de colonii evreiesti in Teritoriile Palestiniene.

“Nu e deloc rezonabil ca Israelul sa finanteze organisme care opereaza impotriva sa in ONU”, a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon. Acesta a acuzat ONU ca face propaganda anti-Israel.

Conform The Guardian, e doar prima dintr-o serie de masuri pe care Israelul le va lua dupa rezolutia de la finele anului trecut.In decembrie, rezolutia a trecut cu 14 voturi “pentru” si a fost salutata cu aplauze.

Este prima rezolutie din ultimii opt ani adoptata de Consiliul de Securitate cu privire la relatia complicata dintre Israel si Palestina. ONU a avertizat insa in nenumarate randuri Israelul sa se retraga din teritoriile palestiniene.

Ierusalimul a reactionat fata de adoptarea rezolutiei, sustinand ca SUA au decis sa abandoneze Israelul.

NapocaNews

Citește și:  Belgia: Cazurile de eutanasiere cresc cu 27% în fiecare an
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 54

Close