Stiri externe

Israelul s-a rupt de UNESCO pentru că neagă importanța locului sfânt al poporului evreu: Muntele Templului din Ierusalim

Afficher l'image d'origine

UNESCO a adoptat, joi, o moţiune prin care ar nega importanţa locului sfânt al poporului evreu, Muntele Templului, referindu-se la acesta şi la Moscheea Al-Aqsa numai prin denumirea musulmană, potrivit politicienilor evrei, citaţi de The Guardian.

UNESCO a condamnat Israelul pentru ”escaladarea tensiunilor” cu privire la locul sfânt din Ierusalim, cunoscut musulmanilor drept al-Haram al-Sharif sau Moscheea al-Aqsa şi evreilor ca Muntele Templului. Folosirea numelui musulman şi excluderea numelui folosit de evrei în cadrul moţiunii a provocat însă o reacţie furioasă din partea politicienilor israelieni.

Locul sfânt din Ierusalim a reprezentat motivul pentru care tensiunile au escaladat între musulmani şi evreii extremişti.

Moţiunea a fost susţinută de 24 de state, şase opunându-se, iar 25 abţinându-se. SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Lituania şi Estonia sunt statele care au votat împotriva moţiunii, Rusia şi China fiind printre cele care au susţinut-o.

În timp ce a recunoscut importanţa Ierusalimul Vechi pentru cele trei credinţe monoteistice: iudaismul, islamismul, creştinismul, moţiunea nu a recunoscut conexiunea evreiască cu Muntele Templului/ al-Haram al-Sharif, potrivit statului israelian.

În martie 2015, un raport al UE remarca faptul că tensiunile legate de disputa în privinţa al-Haram al-Sharif/ Muntele Templului erau în mare parte cauza creşterii violenţelor, inclusiv a atacurilor armate şi cu arme albe.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 87

Close