Stiri externe

Israelul nu mai expulzează imigranții africani, ci îi trimite în Occident

Israelul a anunţat luni că a anulat un proiect controversat de expulzare a migranţilor africani, semnând un acord cu ONU pentru reinstalarea unei părţi a acestora în ţări occidentale, transmite AFP.

Guvernul Netanyahu prevăzuse să le acorde termen migranţilor până la începutul lui aprilie să aleagă ori să plece – în ţara de origine sau într-un stat terţ -, ori să fie încarceraţi pe termen neprecizat.

Planul guvernamental a declanşat numeroase critici, mai ales din partea Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Potrivit Ministerului de Interne israelian, în această ţară trăiesc în prezent 42.000 de migranţi africani, cei mai mulţi originari din Sudan şi Eritreea. Jumătate dintre ei – femei şi copii – nu erau ameninţaţi de acest plan.

Africanii s-au instalat în număr mare în cartierele sărace din Tel Aviv.

Citește și:  Moartea islamică nu alege: Elin Krantz era o multiculturalistă

‘Acordul semnat cu UNHCR permite anularea imediată a expulzărilor către un stat terţ, aşa cum era prevăzut în planul precedent’, mai indică biroul premierului.

Potrivit aceluiaşi comunicat, mii de migranţi africani ar urma să obţină un statut care să le permită legalizarea situaţiei lor în Israel.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 15

Close