Stiri externe

Israelul, gard anti-refugiati la granita: Nu vom permite sa ne umplem de teroristi!

Israelul nu accepta sub nicio forma sa primeasca refugiati sirieni, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, in timp ce guvernul a inceput construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Iordania, de unde ar putea veni imigranti ilegali.

Israelul--gard-anti-refugiati-la-granita--Nu-vom-permite-sa-ne-umplem-de-teroristi-
“Astazi (duminica – n.red.) incepem sa construim un gard la frontiera de est (…). Nu vom permite ca Israelul sa se umple de migranti ilegali si teroristi”, a avertizat prim-ministrul israelian, citat de CNN.

Netanyahu a subliniat ca tara sa nu este indiferenta la tragedia refugiatilor din Siria si alte zone lovite de conflict, insa “Israelul este o tara foarte mica si nu are resurse demografice si geografice, asa ca trebuie sa ne controlam granitele impotriva migrantilor ilegali si terorismului”, a precizat acesta la inceputul sedintei de guvern.

“Astazi, vedem ce se intampla in tarile care au pierdut controlul asupra frontierelor”, a spus Netanyahu, facand referire la zecile de mii de refugiati care au dat navala in ultima perioada in statele europene.
Israel a construit deja garduri de-a lungul granitelor cu Egipt si Inaltimile Golan, iar cel ridicat la frontiera cu Iordania se va uni in cele din urma cu acestea, a spus Benjamin Netanyahu.

Comentariile premierului vin ca o respingere a apelului facut sambata de Isaac Herzog, liderul unui partid de opozitie, ca Israelul sa primeasca imigranti care au fugit din calea razboiului civil din Siria noteaza www.ziare.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 17

Close