Stiri externe

Israelul, gard anti-refugiati la granita: Nu vom permite sa ne umplem de teroristi!

Israelul nu accepta sub nicio forma sa primeasca refugiati sirieni, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, in timp ce guvernul a inceput construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Iordania, de unde ar putea veni imigranti ilegali.

Israelul--gard-anti-refugiati-la-granita--Nu-vom-permite-sa-ne-umplem-de-teroristi-
“Astazi (duminica – n.red.) incepem sa construim un gard la frontiera de est (…). Nu vom permite ca Israelul sa se umple de migranti ilegali si teroristi”, a avertizat prim-ministrul israelian, citat de CNN.

Netanyahu a subliniat ca tara sa nu este indiferenta la tragedia refugiatilor din Siria si alte zone lovite de conflict, insa “Israelul este o tara foarte mica si nu are resurse demografice si geografice, asa ca trebuie sa ne controlam granitele impotriva migrantilor ilegali si terorismului”, a precizat acesta la inceputul sedintei de guvern.

“Astazi, vedem ce se intampla in tarile care au pierdut controlul asupra frontierelor”, a spus Netanyahu, facand referire la zecile de mii de refugiati care au dat navala in ultima perioada in statele europene.
Israel a construit deja garduri de-a lungul granitelor cu Egipt si Inaltimile Golan, iar cel ridicat la frontiera cu Iordania se va uni in cele din urma cu acestea, a spus Benjamin Netanyahu.

Comentariile premierului vin ca o respingere a apelului facut sambata de Isaac Herzog, liderul unui partid de opozitie, ca Israelul sa primeasca imigranti care au fugit din calea razboiului civil din Siria noteaza www.ziare.com

Citește și:  China: Clădirile bisericilor închise trebuie vândute, închiriate sau demolate
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =

Close