Stiri externe

Israelul amenință că va distruge sistemul de apărare antiaeriană din Siria

Siria a tras trei rachete către bombardierele israeliene ce atacau mai multe ținte militare în cel mai grav incident armat dintre cele două țări.

Cotidianul The Independent a publicat în ediția sa electronică un articol despre cel mai grav incident armat din ultimii ani dintre cele două țări rivale, Israel și #Siria. Ministrul Apărării din Israel, a amenințat că va distruge sistemele de apărare antiaeriană ale Siriei în cazul în care acestea vor fi folosite din nou pentru a viza avioane de luptă israeliene.

#Armata israeliană a declarat că a doborât una dintre cele câteva rachete anti-aeriene trase împotriva bombardierelor sale de către Siria săptămâna trecută. Oficiali ai Forțelor Aeriene Israeliene au declarat că patru bombardiere cu reacție israeliene au primit misiunea de a distruge un convoi de arme destinate militarilor iranieni, trimis de către grupului militant libanez Hezbollah. Acestea au fost atacate de trei rachete siriene sol-aer, dintre care una a fost interceptată și distrusă de sistemul israelian de apărare antiaeriană cunoscut sub numele de “Arrow” (Săgeată). “Data viitoare când sirienii vor folosi sistemele lor de apărare antiaeriană împotriva avioanelor noastre, le vom distruge fără nici cea mai mică ezitare”, a declarat Lieberman Avigdor, Ministrul Apărării din Israel, pentru un post public de radio israelian.

 Damascul a susținut că unul dintre avioanele israeliene a fost doborât pe teritoriul controlat de Israel, iar altul a fost avariat, lucru negat de către armata israeliană care a spus că nici unul dintre avioanele de luptă nu a fost lovit. Armata siriană mai acuză Israelul că a efectuat lovituri aeriene lângă Palmyra pentru a ajuta “bandele teroriste ISIS într-o încercare disperată de a le ridica acestora moralul și a distrage atenția de la victoriile pe care Armata Arabă Siriană le obține în fața organizațiilor teroriste”.

Cele mai multe atacuri aeriene israeliene în teritoriul sirian din ultimii ani, au avut ca scop prevenirea introducerii ilegale a armelor furnizate de Hezbollah grupărilor iraniene care luptă alături de regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, împotriva forțelor rebele. În timp ce Forța de Apărare Israeliană (FDI) nu comentează cu privire la natura operațiunilor sale, Hezbollah și Iranul declară deschis că doresc distrugerea statului evreu.

Citește și:  Siria,Iran și Irak - locul unde foarte multi crestini primesc azi cununa muceniciei!

Într-un comentariu neobișnuit care confirmă operațiunea, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat: “Politica noastră este foarte consecventă. Când identificăm încercări de a transfera arme avansate către Hezbollah, avem instrumentele și capacitatea operațională să acționăm pentru a preveni acest lucru. Așa am făcut și așa vom face și de acum înainte”.

Israelul a fost în mare măsură afectat de războiul civil din Siria care este în plină desfășurare la granița comună, incidentele sporadice care s-au soldat cu schimburi de focuri fiind respinse. Acestea au fost de cele mai multe ori tratate ca fiind erori tactice făcute de către forțele lui Assad. Forțele Armate Israeliene au răspuns la aceste focuri sporadice cu represalii limitate asupra pozițiilor siriene.

Pericolul mare este însă în spațiul aerian sirian, care este acum aglomerat datorită faptului că aeronavele rusești și siriene susțin forțelor regimului Assad, iar în același timp o coaliție condusă de SUA atacă aerian țintele ISIS și al-Qaeda de pe teritoriul sirian. În aceste condiții incidentele aeriene sunt inevitabile.

ro.blastingnews.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 46

Close