Video

Israelieni evrei și arabi care se antrenează împreună ca să salveze vieți

Cu toata ura care este in Orientul Mijlociu, am gasit o poveste plina de speranta in care arabi israelieni si evrei invata impreuna cum sa salveze vieti. Este vorba despre o echipa unica de cautare-salvare din orasul Abu Ghosh. Israelianul Imad Jaber este un arab musulman care conduce grupul:
maxresdefault

Noi salvam oameni. Nu tinem cont de sex, de rasa sau de religie. Scopul nostru e sa salvam vieti. Nu conteaza daca e vorba despre un evreu, un arab, un american sau un rus.

Echipa de cautare-salvare exerseaza tehnici de salvare sub daramaturile unei cladiri prabusite. In situatia actuala, insa, cand palestinienii savarsesc atacuri mortale impotriva evreilor israelieni, salvarea oamenilor s-ar putea sa nu fie cea mai mare provocare a lor.

Nu este simplu si nu este usor, mai ales in aceste timpuri dificile. Suntem arabi, musulmani si locuitori ai statului, cetateni ai statului Israel, care infiinteaza o asemenea echipa, a afirmat Jaber.

Echipa este formata din 60 de barbati, iar alti 42 asteapta sa li se alature.

Este un efort pe care majoritatea arabilor israelieni n-ar incerca sa-l faca.

Este nevoie de curaj sa formezi o astfel de echipa, este nevoie de oameni cu suflet. Nu luptam impotriva nimanui. Nu omoram pe nimeni, ci facem chiar opusul. Noi salvam vieti omenesti, spunea Jaber.

Desi sunt voluntari civili, ei sunt mandri sa poarte uniforme israeliene.

Purtam uniforma Armatei Israeliene. Este o onoare pentru noi, a afirmat Jaber.

Abu Ghosh este la o distanta de 10 km de Ierusalim. Este cunoscut pentru restaurantele extraordinare care au o clientela formata in mare parte de evrei israelieni si detine recordul mondial pentru o portie de humus de 4000 kg.

Este aproape de Chiriat Iarim, mentionat in Biblie, locul in care a fost la un moment dat chivotul legamantului. In vremea noastra, e cunoscut ca singurul oras arab israelian din coridorul Ierusalim-Tel Aviv care a sustinut Israelul in Razboiul de Independenta.

Aceasta companie de civili israelieni din sectorul arab s-au hotarat sa fie cetateni buni ai statului, sa fie parteneri la tot ce se intampla aici, sa-si asume responsabilitatea in vreme de restriste, a afirmat Yigal Dahan.

Locotent-colonelul Yigal Dahan este comandantul evreu care supravegheaza acest grup:

Cred ca au facut un pas plin de curaj. In ziua de azi, vorbim despre ceva infricosator, iar aici gasim o cauza comuna care salveaza vieti, in care nu conteaza rasa, religia sau sexul. Cred ca se transmite un mesaj important pentru tot ce se intampla in aceasta tara.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 103 – noiembrie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Sursa:alfaomega.tv

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 50

Close