Stiri externe

Israel News: „Va trebui să începem pregătirea pentru măsurile de securitate necesare la sosirea lui Mesia” – adică pentru venirea antihristului…

Forțele de ordine israeliene angrenate în a-l întâmpina pe „Mesia”

În toate cetățile tale, pe care Domnul, Dumnezeul tău, ți le dă, îți vei pune judecători și dregători, după seminții, ca să judece poporul cu judecată dreaptă.” Deuteronomul 16:18 (Biblia Israelită)

Șeful Poliției, Roni Alsheikh, rabinul Zidului de Vest, Shmuel Rabinovich,șeful rabin al Israelului, Itzhak Yosef, iau parte la aprinderea lumânărilor de Hanuka pe Menora cea mare, așezată la Zidul de Vest, în Orașul Vechi al Ierusalimului, la 28 decembrie, 2016. (Fotografie de Mendy Hechtman / Flash90)

Roni Alsheikh, comisarul israelian al poliției, a anunțat săptămâna trecută că personalul departamentului său se pregătește pentru sosirea lui „Mesia” într-un mod cu adevărat unic. Alsheikh a fost filmat. la o celebrare susținută de Chabad Hasidimi în cartierul său din Givat Shmuel, nu departe de Tel Aviv, în onoarea lunii a 19-zecea ebraice, Kislev.

„Noi, poliția, suntem foarte implicați în consolidarea mitzvot(poruncile biblice) între om și aproapele său”, a anunțat Alsheikh la adunare. „Când va veni Mesia, toată lumea va dori să îl întâmpine, astfel că va deveni foarte aglomerat”, a prezis comisarul. Acesta va fi un moment în care va trebui să fim foarte puternici în respectarea aproapelui nostru.”

Comisarul israelian al poliției Roni Alsheikh (Purtătorul de cuvânt al Departamentului Israelian de Poliție)

În descrierea rolului foarte important pe care poliția israeliană îl va juca la sosirea lui „Mesia”, Alsheikh a spus veselei adunări Hasidim, „Nu numai că suntem ocupați cu aplicarea legii, vom încerca de asemenea să adoptăm măsuri preventive privind modul de a consolida respectul reciproc pentru semenul nostru”.

Citește și:  Islamul, o ameninţare pentru identitatea naţională franceză

Al 19-lea Kislev este considerat Anul Nou al Hasidut de mulți evrei hasidici, comemorând eliberarea din închisoare a rabinului Shneur Zalman din Liadi în 1798. Rabinul Shneur Zalman este considerat de mulți ca fiind primul lider al mișcării Chabad, un grup dedicat mobilizării evreiești și strângerea legăturii între oameni, cum a poruncit Dumnezeu.

Al Sheikh a atribuit o sarcină poliției, care este obligatorie pentru toată lumea, stabilită ca o poruncă biblică în Leviticul.

Să nu te răzbuni cu mâna ta și să nu porți pică pe fiii poporului tău, ci să-l iubești pe aproapele tau ca pe tine însuți: Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru! (Leviticul 19:18)”

Mesajul comisarului și legătura sa puternică cu mișcarea Chabad și Hassidut a fost bine primit de participanți.

Misiunea forțelor de poliție de a se concentra pe cerința biblică a „iubi pe aproapele tău” vine într-un moment potrivit, într-adevăr. Sărbătoarea Hanuka, care s-a încheiat duminică, comemorează victoria Maccabeilor asupra grecilor și triumful lor asupra evreilor elenizați (asimilați). La acea vreme, Israelul a fost sfâșiat de conflicte: a existat o ură puternică între evrei, pe seama căreia rabinii pun distrugerea Sfântului Templu.

„Nu există nici o îndoială că fericirea și slujirea lui Dumnezeu ne va aduce mai aproape”, a spus Alsheikh la adunare. „În curând, cu voia lui Dumnezeu, va trebui să începem pregătirea pentru măsurile de securitate necesare la sosirea lui Mesia.”

Citește și:  În Israel vor fi realizate 100.000 de teste pentru a preveni ‘al doilea val’ al epidemiei

Sursa: ortodoxinfo.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 60

Close