Stiri externe

Israel, gard de jur împrejurul țării împotriva ARABILOR: „Să ne apărăm de fiarele sălbatice”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat ca intentioneaza sa „inconjoare tot Israelul cu un gard” pentru a proteja tara de infiltrarea palestinienilor si cetatenilor tarilor arabe invecinate, pe care i-a numit „fiare salbatice”.

gard-israel-520x245

Premierul israelian a dezvaluit aceste planuri intr-un tur al granitei cu Iordania, unde se ridica un asemenea gard. Proiectul, care va costa multe milioane de shekeli, ar rezolva problema tunelurilor prin care se infiltreaza membrii Hamas din Gaza, scrie The Guardian, citat de ziare.com.

Proiectul, a spus Netanyahu, face parte dintr-un „plan multi-anual de a inconjura Israelul cu garduri de securitate pentru a ne proteja in actualul si viitorul Orient Mijlociu”.

„In zona noastra, trebuie sa ne aparam de fiarele salbatice. La final, dupa cum vad eu, va fi un gard ca acesta care va inconjura Israelul in totalitate. Vom inconjura intreg statul Israel cu un gard, o bariera”, a afirmat prim-ministrul israelian.

Netanyahu a mai spus ca Guvernul israelian examineaza modalitatea de a astupa gaurile din zidul de separare cu Cisiordania. Acel zid, construit din ordinul fostului premier Ariel Sharon pe multi bani, in pofida uriasei controverse starnite, a fost creditat cu reducerea numarului de atacuri violente comise de palestinieni in primii ani ai acestui secol. Insa aceasta situatie s-a schimbat recent, cand atacatorii palestinieni au reusit sa patrunda cu usurinta in Israel, care se confrunta cu un val de violente din octombrie incoace.

Cuvintele alese de Netanyahu pentru a justifica ridicarea unui gard in jurul Israelului – „fiare salbatice” – aminteste, potrivit sursei citate, de felul in care acesta a starnit indignare inainte de alegerile de anul trecut cand a spus ca arabii israelieni merg la urne „in stoluri”, relateaza portalul de stiri aktual24.ro.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 13

Close