Stiri externe

ISRAEL: Experții sioniști – Trebuie să începem acum construirea celui de-Al Treilea Templu

O filmare recentă de la Institutul Templului a concluzionat fără echivoc că Al Treilea Templu nu va coborî din cer. A lansat pur și simplu întrebarea „De ce nu încep evreii construirea de azi?” Persoana responsabilă cu organizarea construcției celui de-Al Treilea Templu crede că știe de ce este nevoie pentru a trece în sfârșit la construirea templului.

Săptămâna trecută, Institutul Templului a lansat al doilea film din seria „Templul Sfânt Mythbusters”, intitulat „Coborârea din cer” (”Falling from Heaven”).

Concluzia rabinul Richman este o provocare pentru cei care susțin că Al Treilea Templu va coborî din cer, dar este un puternic vot de încredere pentru cei care susțin evreii pentru a merge mai departe în acest efort. În calitate de președinte al Mișcării Templului, Yaakov Hayman, organizează mobilizarea controversată pentru construirea celui de-Al Treilea Templu.
De profesie, Hayman gestionează proiecte de construcții. Acesta este modul în care percepe practic Al Treilea Templu: un proiect de construcție realizată în mai multe etape.

El a descris conflictul dintre cele două versiuni: Templul venind în jos din cer, versus construcție inițiată de om, ca revoluție față de evoluție.

„Eu nu cred că Templul va apărea dintr-o dată”, a declarat Hayman pentru Breaking News Israel. „Trebuie să fie un proces evolutiv de echilibru.”

Hayman consideră că prima etapă în acest proces este la îndemână.

„Avem nevoie acum ca mai mulți evrei să meargă la Muntele Templului,” a solicitat Hayman. „Când acest lucru se va întâmpla, când mii de evrei vor începe să meargă până la munte în fiecare zi, precum se întâmplă la Kotel (Zidul de Vest), rugăciunea pur și simplu va avea loc în mod natural. Nimeni nu poate opri asta. Este o evoluție naturală, de unde suntem acum până unde vom fi când vom construi Templul.”

În 1967, Israelul s-a confruntat cu o colecție mult superioară de forțe inamice aliate pentru distrugerea statului evreiesc – și le-a învins. Rabinul Richman a descris cum această victorie miraculoasă a avut loc cu ajutor de sus.
Hayman a avertizat că ridicarea structurii nu este sfârșitul acestui proces.

„Spre deosebire de primele două temple, al treilea Templu va fi veșnic”, a spus Hayman. „Trebuie să existe un element adăugat la sfârșitul anului care să facă acest lucru divin.”

Hayman consideră că evreii care au obiecții cu privire la construirea Templului, fac acest lucru în scopul de a respecta o agendă politică, și nu din motive religioase, chiar dacă pretind motivații religioase.

„Există o agendă politică care cere ca Templul să nu fie construit, dar nu există nici o întrebare cu privire la ceea ce ne poruncește Tora să facem cu privire la Muntele Templului”, a spus Hayman, dând un exemplu dureros, atunci când acest lucru s-a întâmplat ultima dată în istoria evreilor. „Este similar cu rabinii din Europa, care au spus că era interzis evreilor să vină în Israel, înainte de Holocaust. Ei nu au vrut ca evreii să fie parte a întreprinderii politice sioniste. Tot astăzi, nu există nicio îndoială că Tora ne spune să mergem la Muntele Templului pentru a construi Al Treilea Templu, dar agendele politice și sociale încearcă să-i convingă pe oameni să spună altfel”, a conchis Hayman.

ortodoxinfo.ro

Citește și:  Primăria Moscovei interzice parada LGBT pentru al paisprezecelea an la rând
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 53 =

Close