Stiri externe

Islanda OMOARĂ TOȚI COPIII cu Sindrom Down încă din burțile mamelor.

Controalele de depistare a sindromului Down la feți duc în Islanda la avortarea în proporție de 100% a celor diagnosticați pozitiv,titreaza evz.ro

„Acesta (controlul) aproape a eliminat nașterile cu sindrom Down, de când testele au fost demarate, la începutul anilor 2000”, a explicat pentru CBS Elaine Quijano. Aceasta a intervievat un consilier pentru avorturi, un om de știință islandez și mamele copiilor cu sindrom Down, scrie Life Site News.

 Realizatoarea a intervievat de asemenea o femeie islandeză cu sindrom Down. Oamenii „văd doar Down. Nu mă văd pe mine”, i-a spus femeia lui Quijano. „Nu îți dă o stare prea bună. Aș dori ca oamenii să vadă că sunt la fel ca restul lumii.”

În 2009, doar trei copii cu sindrom Down s-au născut în Islanda. În întreaga țară există o singură mamă cu doi copii având sindromul Down. Ea trăiește în Hellissandur, pe coasta de de nord.

Aceasta i-a arătat realizatoarei TV o „iconiță” cu amprentele tălpițelor unui bebeluș avortat. Părinții pot păstra aceste amprente în memoria copilului ucis.

Consiliera a declarat că le spune femeilor: „Este viața voastră. Aveți dreptul să alegeți cum va arăta viața voastră.”

Ea a continuat: „Nu privim avortul ca pe o crimă. Îl privim ca pe un lucru căruia îi punem capăt. I-am pus capăt unei posibile vieți care poate avea complicații uriașe. Prevenim suferința atât a copilului cât și a familiei.”

Citește și:  Peste un sfert de milion de minori, abuzaţi de-a lungul anilor în centre sociale şi religioase din Noua Zeelandă

„Presa ‘vinde’ acești bebeluși de trei ani, foarte drăgălași”, a mai spus consiliera. „Însă sindromul Down trebuie privit ca un pericol. Acum îi ai pe acești micuți drăgălași cu sindrom Down… apoi ai oameni cu sindrom Down plus o mulțime de alte complicații.”

Consiliera susține că vede deciziile morale ca pe unele „gri” mai degrabă decât „albe sau negre”.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 54

Close