Stiri externe

Islamul pune STĂPÂNIRE pe Germania lui Merkel. Mai vrem MEGA-MOSCHEE?

„Auto-secularizarea” Germaniei este un model pentru modul în care creștinismul este lăsat și încurajat să moară în întreaga Europă.

Reproducem în cele de mai jos un editorial senzațional al lui Giulio Meotti, pentru Gatestone Institute:

Jan Fleischhauer, jurnalist la săptămânalul german Der Spiegel, a inventat o expresie pentru a descrie căderea liberă a creștinismului german: Selbstsäkularisierung (auto-secularizare). A fost Biserica lichidată?

Conferința Episcopilor Germani tocmai a oferit datele declinului catolicismului în Germania, în 2016. Într-un an Biserica Catolică Germană a pierdut 162.093 de credincioși și a închis 537 de parohii.

Din 1996 până astăzi, un sfert din comunitățile catolice germane au dispărut. „Credința s-a evaporat”, spune Cardinalul Friedrich Wetter, arhiepiscop de München și Freising, din 1982 până în 2007.

Creștinii vor deveni o minoritate în Germania în 20 de ani, potrivit Die Welt. Circa 60% din țară este astăzi creștină, cu 24 de milioane de catolic și 23 de milioane de protestanți. Însă acest număr scade în fiecare an cu 500.000 de mii doar din cauza deceselor.

„Aceste statistici se materializează în ceea ce observă vizitatorii în orașele germane duminica: biserici goale”, spune teologul catolil George Weigel.

Protestantismul german se confruntă cu aceeași criză: Die Zeit dezvăluie că, în 2016, 340.000 de protestanți au decedat și s-au înregistrat numai 180.000 de botezuri. Circa 190.000 de persoane au părăsit Biserica protestantă, iar numai 25.000 au decis să intre în ea.

Citește și:  De unde vin și ce îi mână în luptă pe apologeții LGBTQ? Originile și scopul Noii Revoluții Sexuale

În cea mai faimoasă conferință a sa, Papa Benedict al XVI-lea a spus că Occidentul, inclusiv cei care nu acceptă transcendența, ar trebui să se comporte „etsi Deus daretur”, ca și cum Dumnezeu există.

Vechea societate creștină nu se va mai întoarce, însă este esențial, chiar și pentru un Occident secular, să rămână atașat valorilor iudeo-creștine.

Următoarea etapă în Germania pare a fi un peisaj religios și cultural dominat de atei și de două minorități religioase: islamul și creștinismul.

Citeste mai departe pe: evz.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 26

Close