Stiri externe

ISLAMIZAREA Elveției: Moscheile și imamii sunt FINANȚAȚI nestingherit de Liga Mondială Islamică

În Elveția, numărul moscheilor începe să concureze numărul cabanelor alpine, dar guvernul federal nu vrea să deranjeze răspândirea islamului.

Elveția a respins o propunere de lege care interzicea moscheilor să fie finanțatedin exterior, le obliga să-și declare sursele de venituri și să facă publică natura cheltuielilor. De asemenea, imamii ar fi fost obligați să predice într-una dintre limbile naționale elvețiene.

Proiectul fusese aprobat la limită de Consiliul Național al parlamentului, în septembrie 2017, însă Consiliul Statelor, cealaltă cameră a parlamentului, l-a respins.

Pentru ca legea să fie aprobată, ea trebuia să fie aprobată de ambele camere.

Textul proiectului de lege era inspirat de o lege austriacă din 2015, care interzice finanțarea din exterior a grupărilor religioase. Austria a dorit ca prin această lege să lupte împotriva extremismului, obligând imamii să vorbească în germană și interzicând finanțarea din afara țării a moscheilor, a imamilor și a organizațiilor musulmane din Austria.

Actul normativ austriac stabilește de asemenea că legea austriacă primează în fața sharia, legea islamică, pentru musulmanii care trăiesc în această țară.

Consiliul Federal, care reprezintă guvernul elvețian, s-a opus și el adoptării proiectului, în numele luptei împotriva discriminărilor: „Nu putem discrimina comunitățile musulmane și să le plasăm sub un regim general de suspiciune”, a declarat ministrul Justiției, Simonetta Sommaruga, citată de Gatestone Institute.

Potrivit Consiliului Federal, modelul austriac nu poate fi implementat în Elveția, deoarece, spre deosebire de Austria, aici Islamul nu este o religie oficială.

„Nu poți crea obligații fără ca ele să fie însoțite de drepturi”, a spus Sommaruga.

Consiliiul Federal consideră că actualul cadru legislativ este arhi-suficient pentru a preveni riscurile predicatorilor islamiști și al comunităților extremiste.

Elveția numără în jur de 250 de moschei, însă autoritățile nu știu cine le finanțează, arată Gatestone Institute. Într-adevăr, autoritățile nu au nici o competență pentru a se informa în ceea ce privește finanțarea asociațiilor și moscheilor musulmane, cu excepția cazului unei crize excepționale în materie de securitate internă.

Respingând propunerea de lege, care ar fi obligat moscheile să-și dezvăluie sursele de finanțare, autoritățile elvețiene continuă să rămână oarbe în mod voluntar.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close