PersecutiiStiri externe

Islamiştii de la Statul Islamic folosesc bisericile istorice creştine, ca abatoare şi camere de tortură

Organizatia aparatoare a drepturilor omului din Washington, “International Christian Concern”, a raportat ca militanții Statului Islamic au folosit mai multe biserici istorice din Mosul, drept locuri de sacrificare a animalelor, în timpul unei sarbatori islamice recente.

biserica_incendiata

Una dintre aceste biserici a fost si Biserica Ortodoxă Siriacă celebra “Sfantul Efrem”, pe care ISIS a confiscat-o în iunie și a redeschis-o ca “moschee de mujahedini”, titrează LoNews via NapocaNews.

Mosul a fost odată centrul de influență creștina al Irakului, dar după ce Statul Islamic l-a cucerit in iunie, cei mai mulți creștini au fugit sau au fost ucisi de forțele teroriste islamiste.

Un preot care a slujit anterior in Mosul a raportat, de asemenea, că militanții ISIS au folosit bisericile din Qaraqosh, un alt oraș fost majoritar creștin din Irak, drept camera de tortură, în timp ce o mănăstire din nordul Mosulului a devenit închisoare pentru femeile cazute in mâinile ISIS. “Cele mai multe dintre cele inchise sunt creștine și sunt forțate să se convertească la Islam”, a spus Abu Aasi.

“ISIS a distrus toate crucile și statuile Mariei”. ISIS a distrus sistematic relicvele creștine și evreiești din Irak și Siria. Cel mai recent, organizația teroristă a dinamitat vechiul Arc de Triumf din Palmyra. Forțele ISIS au distrus, de asemenea, statuile și picturile creștine în întreaga regiune.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2

Close