PersecutiiStiri externe

ISIS intenționa să mă înjunghie pentru că sunt creștin

Siria, părintele Mourad: „Isis intenționa să mă înjunghie pentru că sunt creștin. Eram pregătit să mor pentru Cristos”. Preotul siro-catolic: „M-am camuflat și am fugit”

pere-mourad59

„Aproape zilnic cineva intra în celula mea și mă întreba ”cine sunteți?”. Eu răspundeam: „sunt nazarinean, adică creștin”. ”Atunci ești un necredincios”, strigau. ”Întrucât ești un necredincios dacă nu te convertești te înjunghiem cu un cuțin”. Dar eu nu am semnat niciodată actul de abzicere de la creștinism”. Astfel preotul siro-catolic Jacques Mourad, într-un interviu acordat pentru Tg2000, a povestit unele aspecte legate de cele 5 luni în care a fost prizonier în Siria. Părintele Mourad, abatele mănăstirii Mar Elian din Al Qariatayn, la sud-vest de Homs, în Siria, a fost răpit în luna mai de Isis.

„Aceasta e minunea- a adăugat părintele Mourad – că Dumnezeu mi-a dat: o mare liniște sufletească în timp ce eram prizonier și așteptam ziua morții mele. Nu aveam nicio problemă să mor în numele Domnului nostru, nu aș fi fost nici primul și nici ultimul, ci unul dintre miile de martiri pentru Cristos”. Abatele a amintit că „am fost luat în 21 mai din mănăstirea din Mar Elian de câteva persoane înarmate  care m-au capturat împreună cu un alt tânăr”. Erau din grupul Daesh, adică Isis, din orașul Al Qariatayn. Pentru primele patru zile am rămas în munți, închiși într-o mașină a mănăstirii în care ne-au adus. Apoi ne-au dus la Raqqa și acolo am stat 3 luni într-o închisoare în apropierea orașului. Până în 11 august când am fost duși pe lângă Palmira, unde sunt prizonieri alți 250 de creștini din orașul Al Qariatayn”. Părintele Mourad a dezvăluit unele detalii despre eliberarea sa: „M-am camuflat pentru a pleca din Al Qariatayn și am fugit cu ajutorul unui prieten musulman. Dar acum lucrez cu un preot ortodox și alți prieteni beduini și musulmani pentru ajutorarea altor 200 de creștini care sunt încă prizonieri. Chiar astăzi, de exemplu au scăpat alți 40 de creștini”.

Citește și:  Turcia a început deportarea refugiaţilor sirieni

„Vreau să mulțumesc toturor – a încheiat părintele Mourad – care s-au rugat pentru eliberarea mea. Este un miracol că un preot a fost eliberat din mâinile grupării Isis”.

Traducere: AMR

Sursa:ilsismografo.blogspot.ro via www.e-communio.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 63

Close