Stiri externe

ISIS cere musulmanilor din Egipt să nu se apropie de adunările creștinilor

Grupul terorist cunoscut ca și Statul Islamic sau ISIS, îi avertizează pe musulmanii egipteni să evite locuirile unde creștinii se adună.

„Vă avertizăm să vă mențineți departe de adunările creștinilor”, spune un lider ISIS.

De asemenea le-a mai spus musulmanilor să evite „reuniunile armatei și ale poliției, precum și zonele unde se află instalații guvernamentale și politice”.

Avertismentul, ce a apărut pe o platformă de mesagerie jihadistă, a sugerat de asemenea că grupul terorist are în plan să lanseze alte atacuri contra așa numitelor „obiective legitime”, cum sunt bisericile și afacerile creștinilor.

În ultimele săptămâni, ISIS  s-a centrat în regiunea de nord a Peninsulei Sinai din Egipt, făcând presiuni asupra minorităților religioase și a forțelor de securitate egiptene. Zeci de familii au fugit din El-Arish, din Sinai, la începutul lui martie, după ce jihadiștii au împușcat cel puțin 7 creștini.

Apoi, la începutul săptămânii trecute, grupul anunța că și-a desfășurat „poliția moralității” a ISIS, pentru a obliga respectarea strictei legi islamice Sharia în regiunea Sinai. Cu toate eforturile guvernului egiptean de a reprima acest grup extremist, ISIS continuă cu atacurile ucigașe.

Citeste mai departe aici

Citește și:  Raport SUA: Egiptul încalcă flagrant drepturile religioase
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 41

Close