Stiri externe

ISIS, apel către islamiști: Uniți-vă pentru uciderea creștinilor! Să facem un Califat în Balcani împotriva Europei creștine!

ISIS șochează din nou! Organizația teroristă Statul Islamic a difuzat un filmuleț în care lansează un apel către islamiștii din Balcani: Uniți-vă și ucideți creștinii!

gruparea-stat-islamic-isi-continua-ofensiva-in-directia-terminalelor-petroliere-din-libia-17085-520x245

ISIS reia amenințările la adresa „necredincioșilor” din Balcani, avertizând că regiunea va deveni un nou front împotriva Europei creștine, relateaza activenews.ro.

Trebuie „răsturnat de la putere guvernul trădător din Bosnia Herzegovina și creat un califat în Balcani, pentru cucerirea Europei creștine”, spune în mesajul video de propagnadă un jihadist ISIS, conform presei din Serbia și Bosnia. Teroristul susține că pentru realizarea acestui scop nu trebuie decât „să fie otrăviți necredincioșii, uciși, iar casele și mașinile să le fie aruncate în aer”. În imaginile video apar diverși combatanți ISIS provenind din Bosnia, Kosovo și Albania.

Filmul ISIS menționează, de asemenea, că în Balcani au avut loc numeroase lupte între creștini și musulmani de-a lungul secolelor, iar acum această regiune a devenit pentru islamiști un nou front și un scut împotriva „cruciaților” europeni.
Prezența jihadiștilor grupării Statul Islamic nu este o noutate. În Bosnia Herzegovina, în timpul războiului din Balcani, au fost create miliții formate din musulmani, care luptau împotriva forțelor sârbo bosniace și croato bosniace. Mulți dintre acești luptători de gherilă au rămas în Bosnoa după terminarea războiului, contribuind la dezvoltarea diverselor focare de radicalism.

Citește și:  Papa despre noile execuţii ale ISIS

Jihadiștii ISIS nu sunt la prima amenințare de acest gen. Ei au susținut în trecut că doresc crearea, în Balcani, a unui avanpost islamist, de unde apoi să declanșeze un atac în inima Europei creștine.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 25

Close