Stiri externe

ISIS A REVENDICAT ATACUL SÂNGEROS DE LA ISTANBUL. Bărbatul care a UCIS 39 DE PERSOANE este considerat „SOLDAT EROU” de JIHADIŞTII STATULUI ISLAMIC

ISIS a revendicat atacul sângeros de la Istanbul. Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentatul produs într-un club in Istanbul în noaptea de Revelion, transmite Reuters.

Organizația jihadistă a anunțat, pe Twitter, că atacatorul este un „soldat erou” care i-a atacat pe „creștini” pentru că au celebrat o sărbătoare care nu e musulmană.

„În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un soldat erou al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată’, scrie în comunicatul organizației jihadiste, citat de agerpres.ro.

Autoritățile s-au declarat încrezătoare că-l vor prinde rapid pe suspectul atacator. „Există o coordonare foarte bună și îl vom găsi foarte curând, fără întârziere”, le-a spus premierul turc Binali Yildirim, jurnaliștilor adunați în fața spitalului din Istanbul, după ce a fost să-i viziteze pe răniți, scrie CNN.

În noaptea de Revelion, 39 de persoane au fost ucise și alte 69 rănite, după ce un atacator a deschis focul într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina.

www.evz.ro

Citește și:  La 80 de ani, ucisa de teroristi fiindca nu si-a renegat credinta
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 58

Close