PersecutiiStiri externe

Iran – Soția și fiul unui lider creștin aflat la închisoare sunt în pericol de a fi închiși si ei

Soția unui pastor iranian închis pentru zece ani a fost și ea condamnată la cinci ani de închisoare. Shamiram Isavi Khabizeh a fost condamnat la 5 ani de închisoare la 6 ianuarie pentru că „a acționat împotriva siguranței naționale și împotriva regimului, prin organizarea de grupuri mici, participarea la un seminar în străinătate și îndrumarea liderilor bisericii și a pastorilor pentru a acționa ca spioni”. Soțul ei, pastorul Victor Bet Tamraz, a fost condamnat anterior, în 4 iulie 2017, la zece ani de închisoare, de asemenea pentru că a acționat împotriva siguranței naționale; fiul lor se confruntă acum cu acuzații similare.

Începând cu anul trecut, guvernul iranian a intensificat acțiunile împotriva creștinilor vorbitori de limba farsi – care sunt convertiți de la islam – mulți fiind arestați sub diverse acuzații. Acuzații ca și cele împotriva acestui cuplu sunt adesea făcute împotriva creștinilor care pur și simplu sunt implicați în slujire. Patru convertiți iranieni la creștinism din orașul Karaj, provincia Alborz, au fost arestați cu mai puțin de două săptămâni înainte de Crăciun. Alți doi au fost obligați să semneze declarații în alb în timpul petrecut în închisoare.

Rugați-vă pentru Shamiram Khabizeh și soțul ei, pastorul Victor Bet Tamraz, care sunt închiși în condiții grele în închisori din Iran, ca ei să fie tari și să nu cedeze, deoarece nădejdea lor este în Domnul (Psalmul 31:24) și cereți ca mărturia lor despre Cristos să îi atragă la credința în El pe toți cei pe care îi întâlnesc.

Fondul Barnabas

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 86

Close