Persecutii

Iran: pastori crestini, suferind in inchisori

Un pastor iranian a fost torturat în închisoare, în timp ce un al doilea spune că a fost bătut violent. Un al treilea deţinut se afla de opt săptămâni într-o grevă a foamei.

Conform Middle East Concern, Pastorul Silas Rabbani, care a fost arestat pe 5 mai, a fost torturat în închisoarea Gohardasht, în apropierea Karaj. Sursele spun că el a fost acuzat de “apostazie”.

Pastorul Amin Khaki, din aceeasi Biserică, spune că a fost bătut. El s-a numarat  printre opt credincioşi arestaţi la un picnic, in martie.

Crestinul iranian Vahid Hakkani este si el in a opta saptamana a unei greve a foamei, în închisoarea Shiraz, protestand astfel faţă de respingerea recursului său de eliberare condiţionată. El a declarat ca suferă de “boli digestive şi anemie severă”.

Pastorul Farshid Fathi nu a avut parte de niciun tratament pentru piciorul sau. Piciorul acestuia a fost fracturat şi un deget de la un picior a fost rupt, atunci când Gărzile Revoluţionare au atacat închisoarea Evin din Teheran, pe 17 aprilie, batand prizonierii, conform Release International.

Sursa: www.lonews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =

Close