Stiri externe

Iran – Cimitir creștin distrus și un convertit dus la închisoare

Un cimitir asirian și armean istoric din nord-vestul Iranului a fost distrus recent în ceea ce pare să facă parte dintr-un efort continuu de eradicare a dovezilor istorice ale creștinismului în Iran scrie Fondul Barnabas pe pagina de facebook.

Un video al cimitirului distrus din orașul Kermanshah arată pietre funerare sparte și zdrobite, dintre care unele au fost profanate cu graffiti.

Creștinii care fac parte din minoritățile asiriene și armene ale Iranului, care sunt singurele grupuri creștine autorizate în mod legal să se întâlnească pentru a se închina, dar chiar și acestea sunt restricționate în multe feluri. Iranienii credincioși vorbitori de limba farsi (oameni convertiți de la islam și copiii acestora) sunt reprimați brutal de guvernul autocrat islamist al țării. De la alegerea unui „moderat” – Hassan Rouhani – în funcția de președinte în 2013, numărul de persoane din comunitățile religioase minoritare care au fost duse la închisoare a crescut.

Un creștin iranian convertit de la islam împreună cu trei creștini din Azerbaijan care au părăsit acum țara au fost condamnați la zece ani de închisoare de către o instanță din Teheran la 22 iunie. Cei patru credincioși au fost arestați anul trecut, când poliția secretă a făcut un raid la întâlnirea unei biserici de casă din orașul Karaj, la 50 km nord-vest de Teheran. Toți au fost condamnați pentru înființarea sau conducerea grupurilor care „amenință securitatea țării”, o acuzație tipică împotriva creștinilor care activează în slujire.

Înălțați rugăciuni pentru Naser Navard Goltapeh, un iranian recent convertit, în vârstă de 46 de ani, care a fost condamnat la zece ani în spatele gratiilor în vestitul sistem de închisori al Iranului. Rugați-vă ca el să cunoască prezența Duhului Sfânt și mângâierea Păstorului cel bun care este cu el chiar și în cea mai întunecată vale (Psalmul 23:4).

Cereți ca Atotputernicul Dumnezeu să împiedice lucrarea celui rău și să scoată la iveală înșelăciunea (Proverbe 26:26) așa-zișilor moderați, care vorbesc cuvinte conciliatoare în fața liderilor occidentali, crescând în același timp persecuția creștinilor.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 30

Close