PersecutiiStiri externe

Irak – Creștinii nu se pot întoarce acasă fără protecție internațională

Creștinii care s-au strecurat înapoi în orașul recent eliberat Bahzani – mijloace de trai puține, case în ruine, sentimentul de siguranță și securitate spulberat – vor cu disperare să plece de acolo.

Doar 130 de familii creștine trăiesc în oraș din 400 de familii, câte erau înainte de venirea Statului Islmic. „Orașul este murdar și nu există electricitate. Nu avem apă, nu avem piețe”, a spus un pastor.

Guvernul irakian a declarat oficial victoria militară asupra SI, însă creștinii au fost prinși în lupta pentru putere dintre milițiile shia sprijinite de Iran, care luptă pentru guvernul irakian, și forțele kurde. Pastorul din Bahzani a explicat: „Ne așteptăm la mai multe atacuri. Este ca și cum ne holbăm în întuneric… Realitatea este că nu putem rămâne fără ca SUA sau ONU să contribuie direct la protejarea regiunii Nineve [regiunea creștină istorică].”

Rugați-vă pentru o pace durabilă în Irak, în care comunitățile creștine să fie protejate împotriva violenței islamiste, astfel încât să își poată relua viața obișnuită.

Suntem mulțumitori pentru sprijinul pe care Fondul Barnaba a putut să îl ofere credincioșilor irakieni care au fost strămutați; rugați-vă ca guvernele occidentale ale așa-numitelor națiuni „creștine” să stea de parte creștinilor irakieni vulnerabili – fie că sunt în Irak, fie că trăiesc ca refugiați în alte țări.

Fondul Barnabas
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 33

Close