Stiri interne

Iohannis dă replica bisericii, în scandalul despre căsătoriile gay

Iohannis dă replica bisericii, în scandalul despre căsătoriile gay 418

Președintele Klaus Iohannis revine cu un mesaj despre religie şi toleranţă, la două zile după declaraţia catre a scandalizat milioane de români și și-a atras critici dure din partea mai marilor bisericii.

Klaus Iohannis a transmis, de la Brxulles, un mesaj prin consilierul Sergiu Nistor la dezbaterea „Educație religioasă între Radicalism și Toleranță”.

”Cred că deja felul în care unii au interpretat afirmaţiile mele arată cu vârf şi îndesat nevoia de conciliere, de pace socială, în România. Eu nu am acuzat pe nimeni şi nici nu am intenţionat, nu am acuzat Biserica Ortodoxă, nici Biserica Penticostală, nici nu am avut de gând, eu am atras atenţia asupra unor posibile pericole”, a spus Iohannis.

El a arătat că reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie au dreptul la petiţie, apreciind că demersul acestora este legal.

”Au dreptul la petiţie. Demersul lor este legal, constituţional, nu a fost niciun moment pus sub semnul întrebării. Discuţia s-a dus într-o direcţie care, probabil, ar satisface ceva interese. Nu-mi însuşesc aceste interpretări. Doresc o discuţie calmă, onestă”, a spus Iohannis.

Un demers civic nu poate fi considerat o cale a fanatismului religios, spun oficialii bisericii, referitor la strângerea celor 3 milioane de semnături pentru interzicerea relaţiilor homesexuale.

Iohannis a făcut miercuri un apel la toleranţă, afirmaţii care au stârnit un uriaş scandal în mediul online.

Informațiile au fost prezentate vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 89

Close