Stiri externe

ÎNTOARCEREA LA BIBLIE – POLONIA REINSTAUREAZĂ DUMINICA CA O ZI DE ODIHNĂ

Parlamentarii polonezi au votat săptămâna trecută să reinstaureze duminica ca o zi de odihnă prin eliminarea treptată a cumpărăturilor de duminică până în 2020.

Proiectul de lege, care a fost susținut de sindicate, a trecut cu votul de la 254 la 156.

Proiectul de lege este de așteptat să treacă Senatul polonez și va fi semnat în lege de către președintele țării.
Polonia se numără printre ultimele țări europene care își păstrează moștenirea creștină. Avortul și căsătoria homosexuală sunt încă interzise în țara de 38 de milioane, care este predominant catolică.

În Vechiul Testament, Biblia ne învață că duminica este o zi de odihnă când Dumnezeu s-a odihnit în a șaptea zi după ce a creat lumea. Duminica, prima zi a săptămânii, a devenit „ziua a șaptea” a catolicilor și o zi de odihnă după învierea lui Isus Hristos din morți, duminică.

Conform noii legi, de la 1 martie la 31 decembrie 2018, magazinele vor fi deschise în prima și ultima duminică a lunii. În 2019, magazinele vor fi deschise numai în ultima duminică a lunii. Apoi, în 2020, cele mai multe unități de comerț vor fi închise în țară duminica, cu excepția a 8 duminici.

Întreprinderile mici, operate de proprietarii lor, nu vor fi forțate să se închidă. Benzinăriile și căile ferate vor rămâne deschise duminica.

Părintele Paweł Rytel-Andrianik, purtătorul de cuvânt al Conferinței Episcopilor din Polonia, a declarat că, în timp ce legea este un „pas spre redresarea duminicii fără muncă”, proiectul de lege rămâne „nesatisfăcător”.

„Episcopii subliniază nevoia de a restabili societății duminica ca  zi de odihnă și de timp de construire a legăturilor de familie, precum și de întărire a relațiilor sociale”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com. „Aceștia subliniază, de asemenea, că odihna de duminică nu poate fi un lux pentru un anumit număr de alegători, ci este o parte integrantă a tratamentului egal pentru toți angajații. Prin urmare, este nevoie urgentă de a face ca toate duminicile să fie libere de muncă, așa cum se întâmplă deja multe țări din Uniunea Europeană „.

Economiștii sunt împotriva proiectului de lege, spunând că este o rușine. Ei susțin că unii oameni și-ar putea pierde slujba cu închiderea duminicii.

Citeste mai departe pe: Rodiagnusdei

Citește și:  Polonia vrea să limiteze accesul femeilor la pastila de a doua zi
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 83

Close