Stiri externe

INTERZICEREA circumciziei provoacă un nou SCANDAL. Evreii şi musulmanii REACŢIONEAZĂ: Este un act împotriva libertăţii religioase

În Parlamentul islandez este în studiu o lege deosebit de severă împotriva circumciziei copiilor, o practică antică impusă de religia atât cea ebraică, dar şi de cea islamică şi care se practică de obicei pe noii născuţi.

Textul legii a ridicat polemici în cea mai mare parte e Europei. Textul propune 6 ani de închisoare pentru aceia care sunt responsabili de îndepărtarea de organe, sau părţi din organele sexuale.

O normativă asemănătoare este deja în vigoare în Islanda chiar dacă priveşte doar mutilarea genitală feminină, ilegală încă din 2005, dar n-a apărut cea despre copiii de sex masculin.

Iniţiativa politică a fost imediat în centrul unei bătălii transversale şi interreligioase care a unit creştini, evrei şi musulmani şi care încet-încet s-a extins în restul Europei.

Salmann Tamimi, preşedintele musulmanilor islandezi, a condus protestele: ”E un atac la religie”. Grupul de parlamentari care au iniţiat legea au explicat că nu e necesar să fie ascultate asociaţiile ebraice sau islamice ca legea să-şi urmeze cursul fiindcă este vorba de o chestiune de civilizaţie şi gândită tocmai din grija pentru copii care nu vor mai fi nevoiţi să suporte tăierea prepuţului. Deci, o violare.

Pentru cultura ebraică circumcizia este făcută noilor născuţi în prima săptămână de viaţă.  Agnes Sigurðardóttir (femeia episcop), a cerut o reflexie generală, fiindcă după părerea sa proiectul de lege inciminează credincioşii evrei şi musulmani. ”Sunt forme de extremism pe care e bine să le evităm”. În Islanda partidele care intenţionează să sprijine proiectul sunt până acum 4 şi  se pare că nu par dispuse la negocieri. Nu e prima oară când în Europa ies la iveală proiecte de acest fel.

Citește și:  Filipine: Creștini forțați să construiască bombe improvizate pentru militanți islamiști

Cu câţiva ani în urmă , notează Il Gazzettino, s-a petrecut în Germania o chestiune asemănătoare când un tribunal din Koln a decis: circumcizia noilor născuţi din motive religioase rămâne o leziune corporală şi deci trebuie interzisă. Acei milimetri de piele ai prepuţului au adunat imediat împreună religiile avramitice. Probabil că şi Iisus era circumcis după anticele percepte ebraice. La Koln, judecătorii au hotărât asupra cazului unui băiat musulman dus de urgenţă la spital din pricina operaţiei care n-a fost reuşită. La citirea sentinţei, Rabinul şef din Berlin a tunat: ”Este vorba de o declaraţie de război dată ebraismului” şi chiar şi comunitatea musulmană era gata să iasă în piaţă”.

evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 13 =

Close