Stiri externeVideo

INTERVENŢIE a forţelor speciale franceze, lângă Paris: Cel puţin trei oameni ar fi fost ucişi, inclusiv o femeie-kamikaze. Un suspect este baricadat în continuare

O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid a avut loc miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului, unde s-au putut auzi numeroase focuri de armă şi detonări, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case. Operaţiunea l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud. Trei persoane vizate de operaţiune ar fi fost ucise, inclusiv o femeie-kamikaze, care şi-a detonat centura explozivă, iar alte cinci persoane au fost arestate.

interventie-saint-denis-captura-video

UPDATE 10:31 Un suspect este baricadat în continuare la Saint-Denis, iar cinci persoane au fost arestate

Operaţiunea forţelor franceze continuă miercuri la Saint-Denis, un suspect fiind baricadat în continuare într-un apartament din oraş, în timp ce alte cinci persoane au fost arestate, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Figaro, un suspect este baricadat în continuare în apartamentul din Saint-Denis vizat de operaţiunea forţelor franceze, în cadrul căreia au fost răniţi poliţişti.

Parchetul din Paris a precizat că în cadrul operaţiunii au fost arestate cinci persoane, iar o femeie-kamikaze, baricadată în apartament, a murit după ce şi-a detonat centura cu explozibili.

Potrivit Parchetului, trei bărbaţi au fost arestaţi în apartamentul luat cu asalt de forţele de ordine, în timp ce un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în imediata apropiere.

În cadrul operaţiunii declanşate de forţele speciale Raid miercuri dimineaţă au fost trase numeroase focuri de armă, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case.

Trei poliţişti au fost răniţi în cursul intervenţiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliţiei din Seine-Saint-Denis.

Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane ar fi fost baricadate în apartamentul vizat de asaltul forţelor de securitate.

Regia de transport public din Paris a informat că circulaţia metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite şi Saint-Denis – Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulaţia tramvaielor pe liniile T1 şi T8 a fost întreruptă.

Poliţia a evacuat piaţa Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon şi Chaumette au fost înconjurate de forţele de securitate.

Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anunţat la rândul său că şcolile din centrul oraşului vor rămâne închise “cel puţin pe parcursul dimineţii”.

UPDATE 09:10 – Trei persoane ucise în operaţiune, inclusiv o femeie-kamikaze – presă

Bilanţul provizoriu al operaţiunii desfăşurate miercuri dimineaţă de forţele de securitate franceze la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului, este de trei morţi şi trei persoane arestate. Aceste informaţii nu au fost confirmate oficial deocamdată.

Printre persoanele ucise s-ar afla şi o femeie-kamikaze, care şi-a detonat centura explozivă.

Operaţiunea forţelor speciale franceze Raid, la care participă şi armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, potrivit cotidianului Le Parisien.


UPDATE 08:30 – Operaţiunea l-ar viza pe organizatorul atentatelor din Paris, Abdelhamid Abaaoud

Potrivit unor informaţii obţinute de cotidianul Le Parisien, forţele de securitate caută doi bărbaţi la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sângeroase comise vineri seara la Paris şi Saint-Denis, este o figură din cadrul grupării Stat Islamic (SI) cunoscută justiţiei din Franţa şi Belgia.

Potrivit unei surse din Franţa apropiate dosarului, acest bărbat în vârstă de 27 de ani de origine marocană s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa relateaza www.mediafax.ro

Potrivit unei surse din Franţa apropiate dosarului, acest bărbat în vârstă de 27 de ani de origine marocană s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 40

Close