Stiri externeVideo

Intalnire intre Benjamin Netanyahu si Vladimir Putin: Razboi intre Israel si Iran?

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu s-a intalnit cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Moscova, o mutare intr-un „sah” geopolitic cu miza uriasa, adica siguranta Israelului.

Primul ministru israelian a explicat pe Twitter motivul vizitei la Moscova si al intalnirii cu Putin: „Am finalizat cateva discutii bune, intense, cu presedintele rus, Vladimir Putin. I-am spus ca Israelul intrevede doua scenarii posibile. Primul e ca Iranul s-ar putea impune armat in Siria. Al doilea e ca Iranul va incerca sa produca in Liban armament de precizie pentru a-l folosi impotriva Israelului. Am spus foarte clar ca nu vom tolera niciunul din aceste scenarii si ca vom actiona in consecinta.”

Dupa vizita lui Netanyahu, un general israelian a scris un articol, in care spunea ca Iranul transforma Libanul intr-o mare fabrica de armament, in timp ce comunitatea internationala se face ca nu vede. El a mai atras atentia ca poporul libanez a ajuns o unealta a Iranului.

El scria: „Cetateanul de rand se insala crezand ca acest proces transforma Libanul intr-o fortareata, cand acesta nu e decat un butoi de pulbere pe care sta, impreuna cu familia si averile sale.”

„Aproape o treime din casele din sudul Libanului sunt fie pe post de sediu, garnizoana, depozit de arme sau ascunzatoare a Hezbollah; stim unde se afla acestea si putem sa le atacam cu precizie daca trebuie.”

Citește și:  Israelul anulează toate excursiile şcolare la fostele lagăre naziste din Europa

„In acest moment, Libanul e o franciza a republicii islamice Iran.”

Multi observatori din Orientul Mijlociu precum Jonathan Spyer, autorul cartii „Days of the Fall, calatoria unui reporter prin razboaiele din Siria si Irak” se tem ca destinul Libanului nu mai e in propriile maini: „Se confirma ca astazi, Hezbollah si alti clienti ai Iranului au umflat Libanul, trecand din starea de a fi un stat in statul Liban la a largi, cel putin in ultimele luni, granitele statului real.”

Articolul publicat de generalul israelian e inca unul din avertismentele Israelului, ca urmatorul razboi cu Hezbollah va fi altfel decat cel de dinainte. „Nu va mai fi ca in 2006, o serie de ciocniri de trupe in zona de granita, intre fortele israeliene si fortele Hezbollah. Nici vorba, va fi vorba de un conflict intre doua state. Din punctul de vedere al Israelului, Hezbollah egal Liban si, daca va izbucni un razboi, acesta va fi intre Israel si Liban.”

Ramane de vazut daca Libanul, Rusia si comunitatea internationala vor lua aminte la avertismentele Israelului.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 215 – 10 februarie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 17

Close