Persecutii

INDONEZIA – ORGANIZAȚIE ISLAMICĂ APĂRĂ UN GUVERNATOR CREȘTIN JUDECAT PENTRU BLASFEMIE

Liderul celei mai mari organizații islamice din Indonezia a fost condamnat procesul lui „Ahok” Tjahaja Purnama, guvernatorul creștin al capitalei Jakarta, acuzat de presupusă blasfemie.

Yahya Cholil Staguf, secretarul general al Consiliului Suprem din Nahdlatal Ulama, a afirmat: „Totul este o manipulare. După părerea mea, Ahok nu este vinovat de blasfemie.” Apoi a adăugat: „cazul și procesul care se desfășoară este o manipulare cu scop electoral.” Ahok este cercetat pentru blasfemie după ce islamiștii au pretins că a denigrat Coranul punând la îndoială convingerile lor că în Coran s-ar interzice ca musulmanii să fie conduși de nemusulmani; martorii acuzării recunosc că au amenințat cu violențe pentru a determina Poliția să facă acuzații.

La vremea redactării jurnalului rezultatele preliminare arată că Ahok a fost învins în turul doi al alegerilor, în 19 aprilie, și nu va mai ocupa funcția de guvernator. Câștigătorul, Anies Baswedan, a subliniat dedicarea sa față de islam încă din noiembrie, când se desfășura ancheta împotriva lui Aceh pentru presupusa blasfemie. Între timp, autoritățile locale din West Java au închis două biserici și o școală duminicală în urma protestelor islamiștilor, care susțineau că nu pot garanta siguranța creștinilor. Pastorul unei adunări care a avut parte de intimidări încă din 2014 a afirmat: „Ne luptăm pentru dreptul nostru de a ne închina.”

Cea mai numeroasă țară musulmană din lume se află la o răscruce, când islamiștii se zbat pentru a obțin puterea. De la câștigarea independenței în 1945, țara a adoptat filozofia toleranței religioase și a unității naționale. Musulmanii și creștinii au trăit în armonie unii cu alții, ca fiind egali. Din anul 1980 rolul islamului în viața publică s-a accentuat, la fel și persecuția minorității creștine (în jur de 15% din populația țării). Relieful Indoneziei, dar și diferențele de atitudine ale autorităților provinciale fac ca unele regiuni să implice un risc mai mare al persecuției (cum e cazul provinciei Aceh, care a implementat legea sharia) decât altele. Procesul lui Ahok pentru blasfemie a căpătat o importanță deosebită pentru islamiștii care doresc dărâmarea guvernării pluraliste a președintelui Joko Widodo, aliatul politic al lui Ahok.

Cereți ca Dumnezeu să aducă lumina în aceste planuri întunecate (Iov 12:22) ale celor care doresc întoarcerea Indoneziei de la toleranță. Rugați-vă ca închiderea bisericilor, implementarea legii sharia în Aceh și întețirea atacurilor islamiste la adresa creștinilor să înceteze. Mulțumiți-I lui Dumnezeu că liderul celei mai mari organizații islamice din Indonezia a venit în sprijinul lui Ahok în acest proces. Rugați-vă ca Ahok să cunoască pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere și să fie încurajat la gândul că Domnul apără adevărul, smerenia și dreptatea (Psalmul 45:4).

Fondul Barnabas
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =

Close