PersecutiiStiri externe

Indonezia: Islamiștii recunosc că au pus presiune pe reprezentanții Poliției pentru a înregistra un caz de blasfemie împotriva guvernatorului creștin

Willyudin Abdul Rasyid, unul dintre martorii acuzării în procesul de blasfemie al lui Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama, guvernatorul creștin al capitalei Indoneziei, Jakarta, a recunoscut că a recurs la amenințări pentru a incita mulțimea la violențe și a determina Poliția să îl acuze pe guvernator.

Willyudin, secretarul unei organizații islamice, l-a raportat pe Ahok la Poliție pentru blasfemie în luna septembrie pentru un comentariu pretins anti-islamic postat online.

El a afirmat că a lansat amenințările „nu pentru că ar fi vrut să forțeze Poliția, ci pentru că acesta este un mandat pentru fiecare musulman [să protejeze onoarea islamului]”.

Această mărturisire întărește bănuiala că islamiștii folosesc acuzații de blasfemie împotriva lui Ahok ca un pretext pentru a produce schimbări politice.

Poliția îl interoghează pe președintele Frontului de Apărare Islamic, care a organizat proteste împotriva lui Ahok în noiembrie și decembrie, anul trecut. Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat: „Din păcate, democrația este folosită greșit de anumite grupuri pentru a limita libertatea altor oameni, spre exemplu de fundamentaliști sau adepți Wahhabi care luptă împotriva minorităților.”

Purtați în rugăciune acest caz, cerându-I lui Dumnezeu ca acesta să se încheie cât de curând într-un mod pașnic și în spiritul dreptății. Rugați-vă ca pacea lui Dumnezeu să îl umple pe Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama în această perioadă de presiune și nesiguranță.

Citește și:  Ungaria consideră creștinismul religia cea mai persecutată din lume

Rugați-vă ca în Indonezia tradiția relațiilor armonioase între diferitele credințe, care a existat până cu o generație în urmă, să fie restaurată și să nu fie afectată de islamiștii care doresc să pună stăpânire pe țară.

Fondul Barnabas

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 19 =

Close