Stiri externe

Indonesia: Creștini biciuiți în public, pentru că au jucat un joc copilăresc interzis

Perechea a făcut parte dintr-un grup de cinci oameni care au fost biciuiți cu un băț din ratan, incluzînd un cuplu care a fost bătut pentru că și-a arătat afecțiunea în public,scrie ortodoxinfo.ro

Marți, doi creștini indonezieni au fost biciuiți în public, în provincia conservatoare Aceh, pentru că au jucat un joc de divertisment pentru copii, care este considerat a încălca legea islamică.

Sute de spectatori i-au ridiculizat și au făcut poze cu cei doi, care erau printre cei cinci oameni care au fost bătuți cu un baston de rattan, inclusiv un cuplu bătut de două duzini de ori fiecare, pentru că și-au arătat afecțiunea în public.

Aceh este singura provincie din cea mai populată țară a lumii musulmane din lume, care impune legea sharia și oamenii pot fi biciuiți pentru o serie de infracțiuni – de la jocuri de noroc sau a bea alcool, până la a face sex gay sau a avea relații în afara căsătoriei.

Marți, Dahlan Silitonga, în vârstă de 61 de ani, și Tjia Nyuk Hwa, în vârstă de 45 de ani, au fost flagelați de șase și respectiv șapte ori, după ce au fost arestați pentru că jucau un joc foarte vechi, la un complex de divertisment pentru copii, joc ce permite utilizatorilor să facă schimb de monede pentru premii sau vouchere.

Perechea a fost acuzată că jucau jocuri de noroc, în timp ce un alt bărbat Ridwan MR a primit 19 lovituri pentru implicarea în joc.

”Aceasta este pentru a crea un efect de intimidare, pentru ca oamenii să nu repete încălcările legii islamice sharia”, a spus primarul orașului Banda Aceh, Aminullah Usman.

”Noi o facem intenționat în fața publicului … așa că nu se va mai întâmpla.”

Aproximativ 300 de spectatori, inclusiv aproximativ două duzini de turiști din Malaezia vecină, și-au bătut joc de trio-ul acuzat de jocuri de noroc, în timp ce erau biciuiți pe o scenă improvizată în fața unei moschei.

”Ești bătrân, arată căință”, urla mulțimea.

Nemusulmana Tjia Nyuk Hwa a încercat să-și ascundă fața în mantia albă cu hijab pentru acoperirea capului, specială prevăzută (pentru pedeapsă).

Cei doi creștini fac parte din doar o mână de nemusulmani, care au urmat să fie pedepsiți sub legea religioasă strictă din Aceh, din momentul în care aceasta a fost adoptată în 2001, ca parte a unui acord cu guvernul central pentru a pune capăt unei insurgențe îndelungate.

În ianuarie, un creștin indonezian a fost biciuit pentru vânzarea de alcool, în provincia din vârful insulei Sumatra, care a ținut recent cap de afiș, după ce poliția locală a umilit public un grup de femei transgender.

Aproximativ 98% din cei cinci milioane de locuitori din Aceh sunt musulmani supuși legii religioase.

Nemusulmanii care au săvârșit o infracțiune care încalcă atât legile naționale, cât și cele religioase, pot alege să fie urmăriți penal în cadrul oricărui sistem.

Creștinii și alți nemusulmani aleg uneori biciuirea, pentru a evita un proces îndelungat și perioada de închisoare.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 50

Close