Stiri externe

India: Un pastor a fost spânzurat câteva zile după depunerea unei plângeri împotriva extremiștilor hinduși

Reverendul Gideon Periyaswamy avea 43 de ani și conducea biserica Maknayeem din satul Adayachery.

Nascut si crescut in religia hindusa a devenit creștin acum 25 de ani. El a fost adesea hărțuit și umilit pentru că unii extremiști “nu erau mulțumiți de creșterea numărului de credincioși creștini”.

Crestin penticostal pastorul a fost găsit mort pe acoperișul casei sale într-un sat din Tamil Nadu. Moartea lui este învăluită în mister deoarece s-a produs la doar o săptămână după ce aceasta a depus o plângere împotriva grupurilor extremiste hinduse.

Pastorul a fost găsit atârnat de o funie pe 20 ianuarie în jurul orei 5 dimineața de către Indira și Regina, două femei creștine din comunitate care au venit la biserică pentru a curăța clădirea. Femeile au raportat că trupul Rev. Periyaswamy era atârnat anormal de tavan iar genunchii se îndoiau la podea. În plus când poliția a rupt nodul în jurul gâtului sa găsit o tăietură.

Martorii locali cred că moartea se datorează dezacordurilor cu extremiștii locali care l-au umilit și l-au hărțuit ani de zile.

În ciuda amenințărilor cu moartea pastorul proclama: “Nu imi este frica de moarte. Daca Domnul mă va lua voi muri in martir pentru Hristos. ”

Citește și:  Finlanda pe cale să declare creștinismul ilegal?

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

Close