Reverendul Gideon Periyaswamy avea 43 de ani și conducea biserica Maknayeem din satul Adayachery.

Nascut si crescut in religia hindusa a devenit creștin acum 25 de ani. El a fost adesea hărțuit și umilit pentru că unii extremiști “nu erau mulțumiți de creșterea numărului de credincioși creștini”.

Crestin penticostal pastorul a fost găsit mort pe acoperișul casei sale într-un sat din Tamil Nadu. Moartea lui este învăluită în mister deoarece s-a produs la doar o săptămână după ce aceasta a depus o plângere împotriva grupurilor extremiste hinduse.

Pastorul a fost găsit atârnat de o funie pe 20 ianuarie în jurul orei 5 dimineața de către Indira și Regina, două femei creștine din comunitate care au venit la biserică pentru a curăța clădirea. Femeile au raportat că trupul Rev. Periyaswamy era atârnat anormal de tavan iar genunchii se îndoiau la podea. În plus când poliția a rupt nodul în jurul gâtului sa găsit o tăietură.

Martorii locali cred că moartea se datorează dezacordurilor cu extremiștii locali care l-au umilit și l-au hărțuit ani de zile.

În ciuda amenințărilor cu moartea pastorul proclama: “Nu imi este frica de moarte. Daca Domnul mă va lua voi muri in martir pentru Hristos. ”

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload