Stiri externe

INDIA: FAMILII CREȘTINE DISCRIMINATE

Aduceți-i în rugăciune pe creștinii din India care au fost alungați din satele lor și cărora li s-a interzis accesul la resursele satului, cum ar fi apa, din cauza credinței lor.

12241731_1189008184445841_5555763701628658602_n
Șapte familii creștine din statul Jharkhand, din nord-estul țării, au fost evacuate din satul lor, spunându-li-se că certificatele lor tribale vor fi anulate. Certificatele tribale dau dreptul unor grupurilor de oameni defavorizați istoric să beneficieze de reducerea taxei școlare sau de scutirea de la plata acesteia, precum și a altor cotizații educaționale, le dau posibilitatea să aplice pentru slujbe mai bune.

Fără aceste certificate, ei nu mai beneficiază de aceste privilegii. Sătenilor din Sagarkatta, Chaibasa, li s-a spus, în 28 august, să nu mai permită familiilor creștine: să folosească apa din fântâna satului, să își lase animalele la păscut pe pășunea satului sau să folosească iazul din sat. De asemenea, ei sunt amenințați cu distrugerea sau confiscarea proprietăților; 31 de familii din apropierea satului Bichaburu și alte familii creștine din statul Jharkhand au fost tratați într-un mod similar.

În statul Chhattisgarh, creștinii din satul Dhanora care au fost acuzați că răspândesc credința creștină și care au refuzat să renunțe la aceasta au fost bătuți de o mulțime de vreo 500 de oameni, în data de 9 august, și au primit amenințări referitoare la proprietățile lor și la viața de zi cu zi.
Rugați-vă ca Dumnezeu să prevină răspândirea discriminării creștinilor în această zonă, iar familiile afectate să poată trăi, din nou, fără frică,încrezându-se în dragostea și protecția Tatălui ceresc. Cereți-I lui Dumnezeu să zădărnicească planurile celor care caută să facă rău creștinilor. Rugați-vă ca Domnul să întărească credința creștinilor din India, ca ei să poată să aibă răbdare și chiar să propășească în mijlocul necazurilor.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 46 =

Close