PersecutiiStiri externe

India: Convertit creștin în vârstă de 50 de ani moare după ce este legat și scufundat în apa rece a unui lac; două biserici au fost atacate

Bartu Urawn, un convertit creștin în vârstă de 50 de ani care provenea din regiunea de triburi din estul Indiei, a murit în 20 ianuarie după ce a fost torturat de localnici pentru că a refuzat să renunțe la credința sa,relateaza Fondul Barnabas.

Bartu și familia lui s-au convertit la creștinism în urmă cu 10 ani și au primit amenințări și violențe din partea sătenilor care practică religia tribală Sarna Dharam. După ce eforturile de reconvertire au eșuat, Bartu și soția lui au fost legați și scufundați într-un lac rece timp de 17 ore, când lui Bartu i s-a cerut să renunțe la credință.

El și soția au refuzat, iar Bartu a repetat întruna: „Nu mă voi lepăda de Cristos… Voi continua să cred până la ultima suflare.” Bartu a murit la scurtă vreme, dar soția sa a supraviețuit. Poliția susține că moartea bărbatului a survenit din cauze naturale.

În altă parte, pastorul bisericii din statul Karnataka a fost atacat de o mulțime de hinduși, de Ziua Republicii, în 26 ianuarie.

Grupul de 50 de hinduși a pătruns într-o biserică, a vandalizat echipamentul și a dat foc la Biblii și literatura creștină. După ce hindușii l-au luat cu asalt pe pastor, l-au dus într-un templu hindus, unde l-au forțat să treacă prin câteva ritualuri hinduse înainte de a-l elibera.

Citește și:  Israelul revendică BOMBARDAMENTE ‘de mare amploare’ în Siria

În 29 ianuarie, o mulțime de 300 de hinduși a invadat slujba din cadrul unei biserici din statul Chhattisgarh. Ei s-au luat la harță cu pastorul și cu membrii adunării și au vandalizat parcarea din fața clădirii. Mai târziu, în aceeași zi, mulțimea a dat buzna în casa pastorului. Poliția a intervenit și, ulterior, a dat ordin pastorului să înceteze să țină slujbe în acea biserică.

Rugați-vă pentru soția lui Bartu care suferă în urma pierderii suferite și se recuperează în urma suferinței fizice teribile pe care a îndurat-o.

Rugați-vă ca ea – împreună cu ceilalți oameni afectați de cele două atacuri – să își amintească de faptul că „cei ce se încred în Domnul îşi vor înnoi puterea, se vor înălţa prinzând aripi ca vulturii, vor alerga şi nu vor osteni, vor umbla şi nu vor obosi” (Isaia 40:31).

Rugați-vă ca persecuția creștinilor din India – care s-a întețit în ultimii ani, de când Narendra Modi, liderul Partidului Naționalist Hindus, a devenit prim-ministru în 2014 – să înceteze.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 79

Close