Stiri externe

India – Biserică incendiată, Biblii arse într-un atac din noapte

În noaptea de 17 septembrie, s-a dat o spargere la o biserică din Chitradurga, statul Karnataka; obiecte din interior, inclusiv Biblii, au fost arse. „Când am ajuns la biserică, totul se transformase în cenușă”, a spus pastorul Vaddar Nagaraja.

Pe lângă Biblii și literatura creștină, mobilierul și sistemul de amplificare au fost arse. La începutul lunii septembrie, o biserică din statul Haryana a fost distrusă de extremiști hinduși, care au rupt crucea de deasupra ușii și au acoperit-o cu bălegar de vacă.

Violența împotriva creștinilor indieni, care a escaladat de când partidul naționalist hindus Narendra Modi a venit la putere în 2014, a inclus atacuri asupra bisericilor.

Naționaliștii hinduși propagă ideologia politică a lui Hindutva, care afirmă că toți indienii ar trebui să fie hinduși. Poliția nu este nici ea de partea creștinilor și nu este ceva neobișnuit ca victimele creștine să fie arestate în urma violențelor anti-creștine din partea extremiștilor hinduși.

Rugați-vă pentru credincioșii din India care se confruntă cu tot mai multe atacuri, adesea violente, provocate de hinduși. Rugați-vă ca ei să nu se teamă de atacuri nici în timpul zilei, nici în timpul nopții (Psalmul 91:5) și să știe că Domnul este refugiul și fortăreața lor. Lăudați-L pe Dumnezeu că mulți credincioși proclamă cu îndrăzneală Evanghelia, chiar dacă discriminarea și persecuția pentru Numele Lui persistă.

Citește și:  Irak – Creștinii nu se pot întoarce acasă fără protecție internațională
Fondul Barnabas
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close