Stiri externe

India. Biserică devastată la puțin timp după inaugurare

A fost inaugurată pe data de 13 mai, cu ocazia sărbătoririi centenarului aparițiilor Fecioarei Maria la Fatima, de către Episcopul de Hyderabad, Mons. Thumma Bala. O biserică mariană, dedicată Fecioarei Maria de la Fatima, semn al unei devoțiuni care în India este adesea o punte de legătură între creștini și adepții altor religii. Dar toate acestea nu contează pentru mișcările cele mai fanatice ale dreptei naționaliste hinduse. Astfel, la o săptămână distanță de la inaugurare, o sută de persoane au devastat-o complet.

Este un semnal deosebit de îngrijorător, nu doar pentru modul în care s-a produs evenimentul, ci și pentru faptul că Hyderabad nu se află în acele zone în care acest tip de violențe s-au verificat până acum. Acest lucru demonstrează, în ciuda tuturor asigurărilor, o creștere alarmantă a ostilității față de creștini în ambientul fundamentalismului hindus.

„Sunt șocat și îndurerat”, a scris Pr. Vijay Kumar Rayarala, superiorul regional al unei misiuni în India. Acesta a continuat: „Domnul să ne protejeze și să-i ierte pe cei care au făcut acest dezastru. Este un semnal foarte periculos, iar noi creștinii trebuie să fim uniți. Cerem autorităților locale și guvernului din New Delhi să se ocupe de acest caz. Și dacă nu o vor face trebuie să ne mobilizăm pentru a ne face vocea auzită”.

Traducere: Liviu Ursu pentru e-communio.ro

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Close