Stiri externeVideo

Incident jenant in biserica penticostala Philadelphia din Portland, Oregon! (VIDEO)

Cunoscutul pastor misionar, Doru Neamtu, din Phoenix, Arizona, un lucrator neobosit in campul Evangheliei, a fost oprit la finalul predicii, joia trecuta, 15 martie, 2018, in biserica Philadelphia din Portland, Oregon, de catre pastorul local Vasile Cinpean.

Actul nesabuit a fost taxat de catre multi enoriasi si lideri evanghelici. Un comentariu distinctiv a fost scris de catre pastorul Doru Levi Ilioi din Arizona, care il critica, cu aplomb, pe Vasile Cinpean prin urmatorul mesaj:

<Duhul Domnului se mișcă cum vrea, lucrează cu cine vrea și pentru cine vrea. Unora le răspunde imediat, altora mai târziu iar unii nu primesc răspuns niciodată. El nu poate fi constrâns să facă ceva, dar Biblia spune că El poate fi ofensat, întristat sau ridiculizat. El nu lucrează ținând cont de grade, poziții și funcții. Dimpotrivă, sunt convins că unii ar încerca să facă negoț chiar și pe seama Duhului Sfânt.

Privind la acest “manager” de biserică, plin de el, cu o siguranță falsă, care disprețuiește charisma venită de Sus, în favoarea regulilor omenești impuse arbitrant, în funcție doar de poziția predicatorului față de el și acoliții săi, considerând că bunăstarea și siguranța bisericii consistă doar în predici laudative, despre prosperitate, mi-am adus aminte că în urmă cu patru decenii, biserica aceea era mică, oamenii erau sinceri și Dumnezeu lucra cu putere în acea comunitate.

Citește și:  Una din predicile pastorului Doru Neamtu in biserica in care a fost admonestat de catre pastorul local Vasile Cinpean

Uite, însă, că acum a devenit o moșie, un labirint de milionari, care nu vor să fie atenționați și refuza să fie sinceri, ca altădată. Domnul Dumnezeu le va smulge din mână “moșia” și o va da altora iar ei vor fi trași la răspundere pentru că au urât în ziua de iubire și au facut război în timp de pace. Când am văzut acest video m-am întristat mult, nu doar pentru că acest manager eclesiastic, neînțelept în cele spirituale dar priceput la cele lumești, nu a avut de-a face sau nu cunoaște realitatea spirituală, îl bruschează în mod public pe Doru Neamțu din Phoenix, Arizona, un pastor misionar care predică doar din dragoste și pasiune pentru Domnul si prin care Dumnezeu lucrează în mod deosebit dar și faptul că acest gest grotesc se transmite cu repeziciune aducând ponoase Evangheliei păcii. Ce greșeală este să ne rugăm unii pentru alții? Oare nu la aceasta ne îndeamnă Biblia? Ascultă, domnule manager: cunoști Biblia? Cu sigurantă că o cunoști dar probabil că o folosești în ați proteja interesele, ați menține siguranța, “ordinea” și “disciplina” pe moșie, în detrimentul lucrării lui Dumnezeu.

Acest “guest speaker” pe care l-ați avut în biserica din Portland nu este unul care doar vorbește ci este un creștin care dă dovadă de seriozitate cu fapta. Fratele Doru Neamtu are misiune în Romania, Africa, India etc. merge în locuri în care majoritatea dintre noi nu ne-am duce. In loc să-i oprești de la anvonul moșiei tale pe predicatorii care mint, fură, sunt abuzivi, misogini etc, oprești un om care a adus un mesaj curat, de la Dumnezeu, care predica în mod biblic și nu sa abătut de la Scriptură. Toate afirmațiile lui le demonstrează cu Biblia, dar cu ochii tai l-ai analizat, cu mintea ta l-ai judecat iar prin fapta ta l-ai executat. Ascultă bine că prin el, acest “ne-nsemnat” în ochii tăi, cel Atotștiutor și Nepărtinitor ți -a dat un cuvânt de atenționare: “Ai grijă”!

Citește și:  Interviu (video) cu Doru Neamtu realizat sambata, 31 martie, 2018

“Dar ca să știi că Dumnezeu are oameni chiar fără nume și onoare lumească, bagă bine de seama că în public ai făcut-o, public ți se va face. Te vei stinge în dureri până în măduva osului tău și îți va fierbe pentru că M-ai alungat într-o zi a veseliei și M-ai legat într-un timp de libertate. Cu gura ta ți-ai sigilat viitorul și ai spus în auzul bisericii: “de aici continui eu”. Adevărat, da, vei continua pe cont propriu, fără de cel care dă putere, protecție și pace”! Timpul este scurt și Eu Imi voi duce la îndeplinire ceea ce am vestit. Amin!”>

 

Tags

15 Comments

 1. Cristian Ionescu a scris un articol foarte manipulator despre acest subiect. Pastorul de la Chicago pledeaza pentru autoritate discretionala la pastori, eludand faptul ca acestia nu au fost alesi pt ca biserica are incredere totala in ei. Daca dai credit unui predicator sa predice in biserica ta si consideri ca a vorbit sub calauzirea Duhului, de ce mu ai crede si ca insuflat tot de Duhul Sfant face chemare la final? Sau daca problema e doar ca nu si-a cerut voie de la pastorul local, atunci avem in mod clar de-a face cu un act de megalomanie. Ionescu zice ca unii isi aroga dreptul “sa unga”, afirmatie salutata de pastorul cesationist Daniel Barzilai. Acesta din urma pare sa nu tina seama ca Ionescu e tot unul din cei care isi aroga dreptul sa unga. Iara insa ca si acest drept trebuie sa ti-l revendici tot prin ei, de parca ti-ar face tie un bine daca ti-ar da voie sa chemi oamenii in fata la pocainta sau sa te rogi ptr ei. Sa fiu sincer, mie unul mi-ae fi frica sa fiu “uns” de umul ca Ionescu, pt ca nu stiu de ce duh este calauzit…

 2. Nu cunosc nici unul dintre ei ,dar eu inteleg ca o oprit sa continua pt ca trebuie stim un lucru principala Duhul Sfint e persoana si asta inseamna ca noi nu putem cere de la Duhul Sfint din puterea lui !puten sa ascultam sa slujim pe dumnezeu si prin aceasta face lucrarea prin oameni Duhul Sfint !Satana o vrut puterea lui Dumnezeu si nu numai asta o vrut sa fie mai mare !

 3. Ați început și voi cu știri gen CanCan…. Rușinos articolul… și apoi ne mirăm că suntem arătați cu degetul…

 4. Felicitari Pastorului Vasile Campeanu, Dumnezeu sa va Binecuvinteze, ma bucur ca mai sunt oameni care are curaj sa faca ordine intre oile si chiar berbecii adunarii locale. Dumnezeu IA predat adunarea pentru o vreme fratelui Vasile Campeanu si el este responsabile de adunarea.

  Un sfat pentru fratele Doru Ilioi este ca sa isi mai IA Un an concediu si sasi mai ascute scula pentru ca iara sa tocit.

  Felicitari frate Vasile Campeanu.

  1. Ti esti un rătăcit ca si Câmpean, voi ca Doru Neamțu nu o sa ajungeți niciodată, un misionar a lui Dumnezeu, e jale de voi paganilor

 5. Ce infanitili puteti fi cand este sa redati adevarul scripturii … un principiu nestramutat al scripturilor esta ca DACA DUMNEZEU PRIN DUHUL SFANT VREA SA LUCREZE , NU POATE FI OPRIT DE NIMENI !!! Sunt ferm convins ca pastorul bisericii a vazut dincolo de fatada acestui om si i-a oprit avantul pionieresc si dorinta lui de slava desearta cunoscuta de multi care au petrecut timp cu el … Doru Neamtu este on om zelos- fara doar si poate- dar ca ambitie personala – e auto afirmare. am sa revin cu mai multe detalii asupre cine este Doru neamtu , asa cum il cunosc eu dupa timp de 4 ani petrecuti cu el in misiune si predicare pe strazi … pe curand!

  1. Buna Johny!Ma bucur sa te “aud”dar nu ma bucur pt.conjunctura…sant Laurentiu Popa (ne-am intalnit in Arizona in urma cu 2 ani)..Vreau doar sa spun celor care vor citi postarile tale ca eu personal iti dau credit……Esti de o sinceritate dezarmanta si un om cu inima curata….eu asa te stiu si vreau sa-mi amintesc de tine….

 6. @Johnny Dragan, bine ca ati fost “in misiune” cu Doru Neamtu. Asa, de pe campul de lucru, poti sa remarci si greseli. Daca ati fi fost insa la chermezele lui Vasile Cinpean sau la sedintele de comitet (inainte si dupa ce a fost ales pastor) la Philadelphia, Portland, eu cred ca ati fi avut mult mai multe de spus. Daca aveti o problema personala cu Doru Neamtu eu zic sa o rezolvati personal cu el. Ceea ce-a facut Neamtu acolo se practica frecvent in biserica Philadelphia. Iar cat despre individul acesta care semneaza cu Dorin Cununa, care se pare ca este unul dintre lingaii fara coloana vertebrala, dupa vorbele lui, cu conotatii vulgare, reiese foarte limpede ce fel de specimene il sustin pe Vasile Cinpean. Afirmatia lui Doru Ilioi a fost una stangace dar nicidecum nu s-a gandit la prostii, asa cum debiteaza mintea murdara a unora ca de-alde “Dorin Cununa”.
  De fapt, nu ma indoiesc ca o mare parte din cei care i-au acordat votul de incredere sunt de aceeasi speta cu el. Desigur, au mai fost si credulii care se lasa usor influentati de cate unul persuasiv, care stie sa brain wash oamenii labili, care nu sunt in stare sa-si formeze propriile pareri pe baza faptelor, nu a manevratiilor de tot soiul, cum s-au practicat la alegerile de la biserica Philadelphia din Portland, Oregon.

 7. Felicitari Pastorului Vasile Campean.
  Am observat motivul pe care multi il invoca impotriva Pastorului Cmmpean si anume ca a oprit lucrarea Duhului Sfant, s-a impotrivit Duhului,….
  De cand am trasat noi norme de manifestare si lucrare a Duhului lui Dumnezeu. De cand am “canonizat” noi anumite manifestari pe care le consideram metode exclusive de lucrare a Duhului,…..

  Cred in buna randuiala si cred ca fratele musafir ar fi trebuit sa comunice clar cu pastorul Bisericii locare ce avea de gand sa faca.
  Din nou , felicitari fratelui Campean.

 8. Dar nimeni nu observa blestemul crunt de la finalul depesei pentru V . Cimpean? “….te vei stinge în dureri pina în măduvă…..” Bai fraților nu se poate asa ceva . Asta e blestem !!!!
  Apoi ce repede a uitat dragul de el ca îngerii au venit sa îl ducă Sus dar au fost ingaduitori cu el. L-au mai lăsat sa streseze pe cei slabi de inima.

 9. Nu e niciun blestem aici. Blesteme au fost cele puse de Daniel Branzei cand i-a pus pe frati sa se blesteme pe ei si copiii lor…
  Aici e cuvant profetic si se va implini literalmente.
  A doua oara “ingerii” (demonii) nu-l mai rateaza! Inca putin mai are.
  Am observat aici niste lingusitori de speta joasa, care pupa dosul cand unuia cand altuia. Pacat, mare pacat. Biserica romana a ajuns plina de astfel de spineless “brothers”.

 10. Pentru cine nu știe “fratele” Neamtu a cerut sa facă o mărturisire .. și de aici a ajuns la a face chemare sa se roage pentru oameni . Pastorul e responsabil de ce se întâmpla in biserica și bine a făcut ca nu la lăsat sa continue atâta timp cât nu cunoaște acel om . Nu poți lasă pe oricine sa vina in fata si sa pună mâinile peste oamenii din biserica .Daca ar fi ordine in biserica nu s-ar mai ajunge la atâta dezbinare. Cred ca fratele Neamtu ar trebui sa învețe ce e supunerea și pocăință fără sa facă un asemenea circ , ca la urma urmei Duhul Sfânt e responsabil nu NEAMȚU . Si de pastorul Doru Ilioi care îl susține ar trebui sa mai citiți .. a făcut dezbinare in biserica Elim arizona și acum susține un alt om sa facă dezbinare .. sa lenfie Rușine celor care arunca cu pietre in pastor Câmpeanu care e susținut de biserica Philadelphia și ridica in slavi pe acești oameni care fac dezbinare și nu pot sa fie membri intr-o hiserica pentru ca nimeni nu e așa bun ca ei .. și nimeni nu îl înțelege pe “duhul sfânt” așa ca ei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 31 =

Close