Stiri externe

Începând cu luna mai, Guatemala își va MUTA ,,definitiv și permanent ambasada în IERUSALIM”

Guatemala va muta ambasada sa din Israel la Ierusalim în două luni, la doar două zile după ce și Statele Unite intenționează să își mute ambasada în Orașul Sfânt.
Președintele, Jimmy Morales, a făcut anunțul duminică, la conferința anuală a ”American Israel Public Affairs Committee”, care a avut loc la Washington. Comentariile sale au fost întâmpinate cu uimire și aplauze.

”Ca o decizie suverană, recunoaștem Ierusalimul drept capitala Israelului’, a spus Morales.

”În luna mai a acestui an, vom sărbători cea de-a 70-a aniversare a Israelului și, la instrucțiunile mele, la două zile după ce Statele Unite își vor muta ambasada la Ierusalim, Guatemala își va muta, la rândul ei, definitiv și permanent ambasada în Ierusalim”.

În decembrie anul trecut, Morales a declarat pe contul său oficial Facebook că intenționează să facă această mișcare. El a spus că a vorbit cu premierul israelian Beniamin Netanyahu și a instruit Ministerul guatemalez de Externe să ”inițieze procesul pentru a face posibil acest transfer”.

”Suntem siguri că multe alte țări ne vor urma pașii”, a spus Morales, duminică, în încheierea discursului său. (Anima News)

ortodoxinfo.ro

Citește și:  Nigeria: 5 biserici arse, mulți creștini uciși în invazia Boko Haram
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 84

Close