Stiri externe

„Înapoiata” Angola dă Occidentului o lecţie de apărare a identităţii şi interzice religia islamică

Ca urmare a cererii populaţiei, în 2013, autorităţile angoleze au decis interzicerea religiei musulmane, pe care o consideră un cult şi nu o religie, şi  închiderea tuturor moscheilor.

87607465_angola_dos_santos_g

Ministrul culturii, Rosa Cruz da Silva a spus că islamul este o „sectă” contrară culturii şi obiceiurilor angoleze.Preşedintele Jose Edurado dos Santos (în imagine) a declarat că Acesta este finalul influenţei islamice în ţara noastră.Împreună cu islamul au fost interzise alte 194 de secte.

Autorităţile angoleze au văzut activitatea musulmanilor în ţările ne-musulmane şi în special în Africa şi au decis să ia măsuri pentru ca aceste lucruri să nu se repete în Angola.
95 % din populaţia Angolei este creştină. În 2008, minoritatea musulmană era de circa 80-90.000 de persoane, adică 2,5 la 3 % dintre cei 17 milioane de angolezi. În ultimul deceniu şi mai ales în ultimii ani comunitatea islamică a crescut mult şi în oraşe au apărut tot mai multe moschei şi şcoli coranice.
Atitudinea populaţiei creştine a fost de neîncredere şi de respingere, mai ales după 11 septembrie, după nenumăratele atentate şi atrocităţi din întreaga lume şi în special în Africa, şi după o experienţă similară în care o mulţime musulmană din Andulo a incendiat trei biserici creştine, a atacat casele creştinilor şi a decapitat fata diaconului de la una dintre biserici.
Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com
Citește și:  Prima țară din lume care interzice Islamul.
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 70

Close