Stiri externe

În ultimul ceas, Obama recunoaște: Mă simt responsabil pentru situația din Alep

În ultima conferință de presă din acest an, președintele Barack Obama a admis că se simte responsabil pentru atrocitățile care au loc în Siria, dar că nu este interesul SUA să intervină militar pentru a le opri.

“Mereu mă simt responsabil”, a răspuns Obama, întrebat despre situația din Siria, și în special cea din Alep, în timpul ultimei sale conferințe de presă din acest an la Casa Albă.

Obama a admis de asemenea că nu poate să spună că strategia sa în fața conflictului din Siria ar fi funcționat, notând că prioritatea în evaluarea opțiunilor disponibile a fost să facă ceea ce e “corect” pentru interesele țării sale.

“Nu pot spune să fi avut succes” și “asta este ceva cu care trebuie să merg la culcare în fiecare noapte”, a comentat Obama.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că ceea ce a făcut de când a început conflictul sirian a fost să ia “cea mai bună direcție” posibilă pentru a încerca să pună capăt acestui război civil, prin sprijinirea opoziției moderate la regim, prin a pune presiune pe toate părțile implicate și prin căutarea de soluții pe căi diplomatice.

“Nu a existat un moment în decursul acestei președinții în care să nu fi simțit nicio responsabilitate” pentru tragediile din Siria și din alte locuri din lume, a afirmat Obama.

Citește și:  Zeci de mii de oameni au manifestat în Slovacia pentru interzicerea avortului

Conform președintelui american, responsabilitatea “brutalității” petrecute în Alep trebuie să cadă pe regimul sirian și aliații săi, Rusia și Iran, pe care i-a acuzat că încearcă să ascundă lumii “adevărul” despre ce se întâmplă în acel oraș.

Regimul președintelui sirian, Bashar al Assad, nu poate încerca să-și câștige “legitimitatea” în baza unor masacre, a avertizat Obama, conform Agerpres.

www.activenews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close