PersecutiiStiri externe

In Sudanul de Sud, liderii religiosi striga dupa ajutor: Oamenii mor, acum cand noi vorbim!

Liderii religioși din Sudanul de Sud au făcut un apel urgent la ajutor din partea comunității internaționale.
Liderii catolici, protestanti și musulmani ai tinerei natiuni au vorbit în numele poporului lor din regiunea Mundri, care, fugind din calea unor lupte grele, sunt acum forțați să trăiască în condiții devastatoare, dupa cum se arata intr-un raport semnat de Oliver Maksan de la organizatia “Biserica in nevoi”, tradus de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Biserica-daramata-in-Sudanul-de-Sud
Mii de vieți omenești sunt în pericol, au declarat liderii, într-o scrisoare trimisă de organizatie pe adresa mai multor trusturi de presa din intreaga lume.
>“Acum, cand stam de vorba, oamenii sunt deja pe moarte, și în special copiii și persoanele în vârstă. În ultimele două luni, peste 80.000 de oameni au fost forțați să trăiască în tufisuri și in junglă. Copiii și femeile sunt cei mai afectati. Acestia sunt expusi epidemiilor si foametei, dacă nu sunt ajutati cat mai rapid”, au declarat liderii, care au solicitat o încetare imediată a tuturor operațiunilor militare în regiune, astfel încât ajutoarele umanitare sa poata avea acces liber.

Misionarul local, Părintele David Kulandai Samy, a raportat: “Oamenii noștri, care s-au mutat în tufișuri, se confruntă cu o mizerie de nedescris; în special copiii suferă fără hrană, apă și asistență medicală. Culturile oamenilor au fost distruse si tot ce aveau le-a fost furat, inclusiv vitele”, a spus preotul, care tocmai reusise sa evite sa fie împușcat. “Cu harul lui Dumnezeu, ne-am aflat in mijlocul unui schimb de focuri, și îi mulțumim lui Dumnezeu că am supraviețuit”, a spus el.

Conform unui raport al publicatiei catolice Zenit, violența în regiune este legata de un conflict tribal, care a izbucnit în septembrie anul trecut, pe fondul războiului civil în curs de desfășurare in țara. Locuitorii fug din mijlocul violentelor, refugiindu-se in biserici, dar și acestea au intrat sub tirul elicopterelor de lupta de stat, declanșand un exod masiv.

Potrivit scrisorii si declaratiilor Pr. Samy, mulți oameni au fost uciși.
Într-un mesaj adresat Occidentului, misionarul a spus:. “Ne-am întoarce de îndată ce situația ar reveni la normal și am depune eforturi in reconstruirea vieții familiilor catolice împrăștiate și a altor comunități tribale, dar vă solicităm să va rugati pentru noi și pentru comunitatea noastră, care se confrunta cu o mizerie si greutati de nedescris”.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close