Editoriale

În linie dreaptă către Centenar

La 1918, oamenii politici cei mai diferiți, adversari înverșunați pe viață au știut să-și dea mâna și să lucreze împreună. Îi separau educația, caracterul și ideologiile, dar aveau în comun un lucru: toți doreau o Românie unită și democratică, un acasăîn care fiecare să se poată dezvolta liber.

România mare a cuprins între hotarele sale multe minorități naționale sau religioase. De la bun început, toți trebuiau să se poată dezvolta în siguranță și egalitate, sub un singur steag. Diferențele acestea nu sunt o sursă de vulnerabilitate, ci sunt ceea ce ne îmbogățește.

Aşadar, trebuie să învățăm din exemplul marilor înaintaşi de la 1918 și să nu lăsăm ca ceea ce ne desparte să ne dezbine. Dacă reușim să ne privim față în față și să găsim, dincolo de opțiunile fiecăruia, cele câteva lucruri sacre care cad în custodia noastră comună, atunci vom putea să ne privim în ochi și bunicii pe care-i omagiem, dar și nepoții care așteaptă de la noi o Românie stabilă și demnă pentru cel puțin încă 100 de ani.

În această perioadă ne oprim din întreaga noastră alergare și ne unim pentru a binecuvânta țara în care Dumnezeu ne-a așezat. Astăzi nu mai arătăm cu degetul acuzator spre ea și spre oamenii care o conduc, ci cerem ca peste orice domnie să stăpânească Însuși Dumnezeu!

Române, roagă-te pentru țara ta!

Demis Rusu

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 65

Close