PersecutiiStiri externe

În anul 2016 au fost masacraţi în întreaga lume 90.000 de creştini.

Persecutarea creştinilor a atins cel mai ridicat nivel din istorie, în urma creşterii numărului mişcărilor fundamentaliste islamiste la nivel global.

Anul 2016 a fost al treilea an consecutiv în care masacrele şi persecuţiile de tot felul împotriva creştinilor s-au înmulţit dramatic. În anul trecut au fost asasinaţi în întreaga lume peste 90.000 de creştini, cu 10.000 mai mulţi decât în 2015. Creştinii au ajuns cel mai persecutat grup religios din lume.

Majoritatea a acestora au fost ucişi de musulmanii extremişti pentru credinţa lor. Alte cca. 500 de milioane de creştini din întreaga lume sunt împiedicaţi să-şi practice liber religia, informează Centrul pentru Studiul Creştinismului Global, citat de Patriarhia Română.

Afganistanul, Coreea de Nord, Somalia,Eritreea, Nigeria, Pakistanul, Sudanul, Egiptul, Irakul, Siria, Yemenul, Egiptul, Libia şi Iranul, sunt ţările în care persecuţiile sunt cele mai intense. În toate acestea, cu excepţia Coreei de nord comuniste, islamismul radical este în creştere exponenţială. Din 20 de ţări în care a fost încălcată libertatea religioasă, 14 sunt musulmane, iar în celelalte sunt dictaturi militare sau comuniste.

Un mare număr de masacre s-au produs în zona sub-deşertică a Africii, unde islamul radical se răspândeşte rapid. Anul trecut, gruparea criminală islamistă Boko Haram a măcelărit peste 4000 de creştini nigerieni, în timp ce 2,1 milioane au fost siliţi să se dezrădăcineze şi cel putin 198 de biserici creştine au fost atacate.

500 de mii de creştini au fugit deja din Siria, unde printre alte fărădelegi ale islamiştilor se numără răpirea, înrobirea, torturile şi violenţele sexuale.

Este publică şi o “listă de preţuri” pentru creştinele devenite sclave sexuale. Fetele cu vârste între 1 şi 9 ani se vând cu 200.000 de dinari, iar preţul celor între 10 şi 20 de ani poate ajunge la 150.000 de dinari.

Putem anticipa că masacrarea creştinilor va continua şi în 2017

În 2016 au fost înregistrate şi numeroase atacuri ale islamiştilor, în numele “Războiului Sfânt” împotriva Europei creştine. În iulie, doi islamişti au ucis un preot înt-o bisercă din Normandia şi tot în această lună, un terorist islamist a ucis 84 de oameni la Nisa, trecând cu un camion peste ei.

În martie au fost ucise cu sânge rece 34 de persoane şi alte 190 au fost rănite în atacurile de la Bruxelles, iar în noiembrie 2015, un nou atac a făcut 130 de victime la Paris.

Ştiri îngrijorătoare parvin şi din centrele pentru refugiaţi din Germania şi Franţa, unde extremişti migranţi musulmani, ameninţă, persecută şi chiar îi ucid creştinii care au reuşit să fugă din Orientul Mijlociu pentru a-şi salva vieţile.

Persecuţiile nu au fost niciodată evenimente sporadice în istoria creştinătăţii, ele marcând profund viaţa creştinilor în multe regiuni ale lumii. Papa Francisc avertizează însă că violenţele anticreştine sunt mai numeroase în zilele noastre decât în primele secole de existenţă ale Bisericii.

Distrugerea simbolurilor şi a locurilor sfinte creştine

Toleranţa şi naivitatea autoriăţilor occidentale faţă de radicalii islamişti este inexplicabilă şi la alte nivele… Există rapoarte despre islamişti care distrug simboluri religioase şi statui creştine în bisericile şi cimitirele germane, in timp ce autorităţile rămân impasibile.

În 2016, numai în Germania islamiştii au mutilat, decapitat sau distrus în totalitate 50 de statui ale lui Iisus Hristos, sau alte statui creştine. Au fost anchetaţi câtiva islamişti, care însă au scăpat nepedepsiţi, după ce au fugit în Siria.

Totuşi, de ce oare marea majoritate a presei tace şi nu critică islamul ? O explicaţie a oferit-o un imam, la un post american de televiziune.

El a spus că spre deosebire de creştini, dacă sunt atacaţi, musulmanii nu întorc obrazul ci răspund violent celor pe care îi consideră duşmani,, “vânându-i din pântecele mamei şi până în mormânt”.

Aceste evoluţii periculoase ne arată că creştinătatea se află în faţa a ceea ce Habib Malik de la Universitatea din Stanford, California numeşte “faza terminală a declinului regional al creştinilor”.

Pot fi oare contracarate ameninţările care stau în faţa civilizaţiei noastre creştine ?.

ro.blastingnews.com

Citeste si: Mii de martiri creştini crucificaţi în Siria

Creştin crucificat prezentat de propaganda ISIS

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 56

Close