Stiri externe

În 12 ani, „Capitala” UE va fi preponderent musulmană și posibil guvernată de legea islamică Sharia

În 12 de ani Bruxelles, capitala Belgiei și sediul administrativ central al Uniunii Europene, va fi locuit preponderent de populație musulmană, spune liderul partidului ISLAM din Belgia. În 2012, partidul său a candidat în trei districte din Bruxelles și a reușit să aibă câte un ales în două dintre ele (Molenbeek și Anderlecht), pierzând la mustață în Bruxelles-Centru.

La viitoarele alegeri locale, partidul va avea candidați în 28 din cele 589 de municipalități belgiene. Programul partidului este înlocuirea tuturor codurilor penale și civile locale cu legea Sharia. Aceasta se va concretiza prin introducerea cărnii halal în meniul cantinelor, închiderea sălilor de jocuri de noroc, permiterea vălului islamic în instituții și școli, decretarea sărbătorilor islamice ca zile libere, ba chiar și segregarea între bărbați și femei în transportul public.

Această mișcare politică pare să fi început la Molenbeek, „cuibul belgienilor radicali”, cum îl numea publicația Politico, „o vatră a recruților pentru Statul Islamic”. Un raport confidențial de anul trecut (citat de ziarul De Morgen) dezvăluia că poliția a descoperit 51 de organizații în Molenbeek cu legături suspecte cu jihadismul.

Deja în 2008, cu un deceniu în urmă, Olivier Servais, sociolog la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, avertiza, citat de publicația Le Figaro:

Aproape o treime din populația Bruxelles-ului este musulmană. Practicanții Islamului, datorită ratei lor mari de natalitate, ar trebui să devină majoritari în 15 sau 20 de ani. Din 2001, Mohammed este cel mai obișnuit nume dat băieților născuți la Bruxelles.

Citește și:  Papa Francisc condamnă violenţele şi rasismul din America

Sursa: Evenimentul Zilei

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Close