Stiri externe

Imigranții africani din Italia, luați la țintă cu focuri de armă după moartea unei italience de 18 ani

Un bărbat a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulţi migranţi africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, relatează DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata.

Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice”, a transmis poliţia pe Twitter. La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat.

Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.

Cotidianul Corriere della Sera a scris pe site-ul său că sâmbătă, la puţin timp după ora 11:00 (10:00 GMT), un bărbat a deschis focul de la geamul unei maşini în direcţia a doi tineri africani, rănindu-l pe unul dintre ei. La scurt timp, alţi doi imigranţi, între care o femeie, au fost împuşcaţi. Potrivit Reuters, nu este clar cât de grave sunt rănile victimelor.

Citește și:  Imigranţii au ajuns pana in satul aflat la cea mai mare altitudine din Croatia si terorizeaza batranii sai locuitori

Agenţia de presă britanică aminteşte că politicienii de dreapta care fac campanie înaintea alegerilor din 4 martie au profitat de moartea îngrozitoare a tinerei italience Pamela Mastropietro pentru a transmite un mesaj împotriva imigranţilor.

O autopsie preliminară nu a putut identifica imediat cauza morţii. Suspectul nigerian, căruia i-a fost respinsă cererea de azil, anul trecut, dar care chiar şi aşa a decis să rămână în Italia, a refuzat să dea declaraţii poliţiei.

“Ce mai făcea viermele ăsta în Italia?”, s-a întrebat pe contul său de Facebook Matteo Salvini, şeful Ligii Nordului (extrema dreaptă), acuzând guvernul de centru-stânga că este vinovat de moartea Pamelei Mastropietro pentru că le permite imigranţilor să rămână în Italia.

“Stânga are sânge pe mâini”, a mai scris el.

Potrivit Reuters, magistraţii spun că mai mulţi martori l-au văzut pe suspectul nigerian cărând valizele despre care s-a dovedit mai târziu că conţin fragmente din trupul tinerei.

Totodată, în posesia nigerianului au fost găsite haine pătate de sânge şi cuţite.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 67

Close