Stiri externe

Imigranții africani din Italia, luați la țintă cu focuri de armă după moartea unei italience de 18 ani

Un bărbat a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulţi migranţi africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, relatează DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata.

Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice”, a transmis poliţia pe Twitter. La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat.

Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.

Cotidianul Corriere della Sera a scris pe site-ul său că sâmbătă, la puţin timp după ora 11:00 (10:00 GMT), un bărbat a deschis focul de la geamul unei maşini în direcţia a doi tineri africani, rănindu-l pe unul dintre ei. La scurt timp, alţi doi imigranţi, între care o femeie, au fost împuşcaţi. Potrivit Reuters, nu este clar cât de grave sunt rănile victimelor.

Agenţia de presă britanică aminteşte că politicienii de dreapta care fac campanie înaintea alegerilor din 4 martie au profitat de moartea îngrozitoare a tinerei italience Pamela Mastropietro pentru a transmite un mesaj împotriva imigranţilor.

O autopsie preliminară nu a putut identifica imediat cauza morţii. Suspectul nigerian, căruia i-a fost respinsă cererea de azil, anul trecut, dar care chiar şi aşa a decis să rămână în Italia, a refuzat să dea declaraţii poliţiei.

“Ce mai făcea viermele ăsta în Italia?”, s-a întrebat pe contul său de Facebook Matteo Salvini, şeful Ligii Nordului (extrema dreaptă), acuzând guvernul de centru-stânga că este vinovat de moartea Pamelei Mastropietro pentru că le permite imigranţilor să rămână în Italia.

“Stânga are sânge pe mâini”, a mai scris el.

Potrivit Reuters, magistraţii spun că mai mulţi martori l-au văzut pe suspectul nigerian cărând valizele despre care s-a dovedit mai târziu că conţin fragmente din trupul tinerei.

Totodată, în posesia nigerianului au fost găsite haine pătate de sânge şi cuţite.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 97

Close